БСП крие автора на скандална декларация, че Народният съд е 'необходимо правосъдие'

Николаос Цитиридис 14 февруари 2018 в 12:06 8500 9

"Народният съд е неизбежно и необходимо правосъдие" - това се казва в декларация на БСП на тема Луковмарш, която бе разпратена вчера до медиите и премира Борисов.

В декларацията си БСП говорят, че Луковмарш е проява на фашизъм и неонацизъм:

"Днешният пълзящ авторитаризъм и прояви на фашизъм и неонацизъм в държави от Източна Европа предизвикват безпокойството на демократично настроените граждани и цялата демократична общност. Силите, които се стараят да реабилитират фашизма днес, прикриват факта, че по решение на Великите сили – САЩ, Великобритания и СССР, в България, както и във всички страни, подлъгали се да станат сателити на Хитлер, се провеждат трибунали за съдене на виновниците за въвличане на държавите на страната на Хитлер. Правят се, че не разбират, че Народният съд от 1945 г. е едно необходимо и неизбежно военновременно правосъдие. Правят се, че не разбират и не помнят, че през войната България бе победена и Мирният договор я наказва именно като страна-съюзник на Хитлер. Десет години след сключването на Парижкия мирен договор България не бе допускана в ООН именно като фашизирана страна, станала част от Оста "Рим - Берлин - Токио", пише в обръщението на БСП до Борисов."

Няколко часа след като разпространиха декларацията, в сайта на социалистите частта с Народния съд бе изтрита, а от БСП пратиха и съобщение, че Изпълнителното бюро не е съгласувало да се дава оценка на Народния съд, а само порицание на провеждането на Луковмарш и се разграничи.

ГЕРБ изразиха възмущение днес в парламента с декларация на депутата Тома Биков, който смята, че тази позиция на социалистите означава "ценностна атрофия".

Според Биков това състояние на левицата крие редица рискове за цялото българско общество. Изпаднало в тежка криза на националната, идеологическата и цивилизационната си идентичност, ръководството на БСП не е в състояние да води нормален политически диалог в рамките демократичния процес, се казва в декларация. 

При опит на журналисти в парламента да разберат кой е авторът на скандалната декларация на БСП, социалистите казват, че не знаят.

По време на трибунка на БСП в парламента Жельо Бойчев вместо да отговори на въпроса за автора каза: "Честит празник, между другото, довечера да пиете хубаво вино".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5900

8

Johannes Marx

15.02 2018 в 16:28

querty123, нещо много си се разпасал. И тази глупост дето си я писал: "fun fact: около 350 човека са осъдени на смърт след всички трибунали след световната война. ". Само във Франция, момче недоучено са над 20 000. Разбира се, че Народният съд е бил необходим, защото от него е зависело примирието на САЩ и Великобритания с България. Това е било поставено на Мушанов когато е ходил да говори със тях в Истанбул. Божидар Димитров писа, че евреите от САЩ са яко лобиралио за народни съдилища, сещате са защо. Да не говорим за омразта на Чърчил към България, особено към нейното правителство от преди 1944г. Ако победена България не слушка, щяло да има териториални анексии за Гърция и Югославия. Мислете бе психо-десни, тази глава не ви е дадена само да държите шапките. И онзи Биков тоже.
Десният запъртък се изоприщва, като му се каже, че неговате хубави правителства отпреди 1944г., са виновници, че ни се налагат такива изисквания.

17439

5

мнение от IP

14.02 2018 в 13:42

Е, кой е писал декларацията...Този, дето демокрацията му е отнела много, дето поднася цветя на гроба на Т. Живков, дето чества девети сепември, дето се среща с Решетников. Колективната шизофрения в БСП, която избива понякога, като се вдъхнови някой отделен член.

9000

4

Petio Petkov

14.02 2018 в 13:10

Ако не за друго, все някой е трябвало да отговаря за над 7 -те хиляди убити българи при бомбардировките - резултат на обявявената война на САЩ и Великобритания, за 10-тина хиляди загинали български войници и жандармеристи в Южна Сърбия и в Гърция (да оставим настрана избитите сърби и гърци), за тормоза на българските евреи и "екстрадираните" към Бухенвалд 11 000 евреи от земите под наш контрол. Друг е въпросът, че с правосъдието е злоупотребено и покрай истинските виновници за тези трагедии, са избити хиляди невинни.

10571

2

Hissarion

14.02 2018 в 12:26

Тази декларация крие редица рискове за цялото българско общество да си извади главата от плаващите пясъци на реваншизма. Държавната политика за идеологическа подмяна на миналото прилича на серия от самовнушения без опора в реалността, които водят до фашизиране на новите поколения. За съжаление дори смешниците от БСП се страхуват да кажат ясно това.
 
X

Да помогнем на украинските деца!