Quantcast

БСП иска да паднат санкциите за руски депутати, парламентът ни отказа

ОFFNews Последна промяна на 10 февруари 2016 в 11:45 3338 5

Мнозинството в Народното събрание отхвърли предложението на БСП в седмичната програма на депутатите да бъде включен проект за решение за насърчаване на междупарламентарния диалог и сътрудничество между ЕС и Русия.

„Конфликтът в Сирия и развитието на отношенията между Руската федерация, ЕС и НАТО налагат преглед и промяна на режима на санкции за пътувания на депутати от руската Дума”, заяви лидерът на БСП Михаил Миков от парламентарната трибуна. 

По думите му е видимо, че политиката на санкции не дава никакъв резултат. 

"Без контакти между представителите в парламентите на Руската федерация и тези от страните-членки на ЕС, без намирането на парламентарен диалог, все по-трудно могат да се изправят страните срещу глобалните предизвикателства, включително и тероризма”, категоричен бе лидерът на левицата.

По думите му заради сложна обстановка въпросът за междупарламентарния с Русия се разглежда в много парламенти на страни-членки на ЕС.

„Ще бъде добър сигнал обсъждането и приемането на решението, което да ангажира правителството и с парламентарна подкрепа за отпадане на санкциите, относно пътуванията на депутати от Руската федерация”, заключи Михаил Миков.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.02 2016 в 16:29

Интересно как срещата с някой подпухнал плондер от руската дума, от когото нищо не зависи ще бори тероризма. Най-много да изплаши някое и друго улично псе, докато лъкатуши към хотела си.

10.02 2016 в 15:58

Е какво друго да се очаква от БКП? Кога са защитавали интерес различен от руския? Не виждам новина тук.

10.02 2016 в 14:58

А БСП-то ще участва ли на изборите в Русия? Или поне в някоя dumbass република? У нас не би трябвало, като е руска партия :))

10.02 2016 в 13:38

КПСС-БКП-оуе!

10.02 2016 в 12:06

Е като политиката не действа,тогава защо се мъчат да ги махнат?А наздравуе.