БСП допуска оставка при провал на консултациите утре

OFFNews 26 юни 2014 в 10:55 5908 14

Атанас Мерджанов

БСП намира за "логичен" въпроса дали при провал на кворума и политическите консултации утре парламентът не трябва да се обяви за неработещ и да има оставка.

Попитан в кулоарите на парламента докога ще стоят на власт, въпреки липсата на кворум, и не е ли по-добре да сложат край на "тази агония", Атанас Мерджанов отговори така:

"Това е логичен въпрос. За утре е насрочено поредното заседание в 9 ч. В зависимост от това дали ще се състои то, дали ще има представители на останалите политически сили на консултации, ще преценим и ще изразим своята политическа позиция по въпроса."

На въпроса дали това означава, че ако работата на парламента продължава да бъде блокирана и консултациите не се състоят, властта ще подаде оставка, Мерджанов отговори уклончиво, заявявайки, че не иска да "предпоставя нещата".

Новият председател на парламентарната група на "Коалиция за България" изрази надежда, че ГЕРБ и "Атака" ще преосмислят позицията си и ще дойдат на разговорите в петък.

Във връзка с днешния отказ на депутатите от ГЕРБ да осигурят кворум, с което да изпълнят заръката на лидера си, Мерджанов изказа хипотеза, че ГЕРБ са разединени заради настъпващите избори и не слушат своя председател.

"Очевидно Борисов не може да ръководи своята парламентарна група. Днес той беше бламиран и следва да си зададем въпроса - в утрешния ден ще бъдат ли възможни консултациите, самият Борисов с какъв мандат ще участва в тези консултации, ще бъде ли подкрепен той от собствената си парламентарна група. Очевидно вестта за предстоящите парламентарни избори много силно изнервя и притеснява народните представители на ГЕРБ, които очевидно се борят за реденето на листите", разтълкува днешната ситуация Атанас Мерджанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!