Борисов за sms-a до Панов: В тези сериали повече няма да се вкарвам

OFFNews 04 февруари 2016 в 21:01 5496 8

Аз по тази тема съм казал каквото има. Съветвам ги, както ние сме се стегнали и работим активно да променим законите си, така и те трябва да се стегнат и да си свършат тяхната работа, която хората очакват, че ще свършат. Просто в тези сериали повече няма да се вкарвам. Това, което съм казал, е достатъчно.

Така премиерът Бойко Борисов отговори от Лондон на призива на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов да каже от кого е получил sms-а по скандала "Яневагейт".

Днес министър-председателят Бойко Борисов взе участие в международния форум „Подкрепа за Сирия и региона”. Донорската конференция, организирана в Лондон от Великобритания, Германия, Кувейт, Норвегия и ООН, събра световните лидери за мобилизиране на допълнителни усилия за подобряване на хуманитарната ситуация в Сирия и съседните й страни.

Европейските страни харчат огромен финансов ресурс. Самите бежанци с всичките си спестявания и покъщнина, с които са тръгнали, обедняват и в един момент ги връщаме обратно и без пари. Затова най-логично и най-честно към тези хора е да затворим границите, да се движат само по официален път, със снемане на пръстови отпечатъци. Това им предлагаме. Отдавна трябваше да се стигне до този извод, коментира Борисов пред БНТ.

„Нашият непосредствен принос по отношение на сирийската криза за 2016 г. ще достигне 400 000 евро, което е само част от общата подкрепа, оказвана от България както във вътрешен план за бежанците на наша територия, така и по линия на различни инструменти на Европейския съюз“, съобщи премиерът.

Той посочи, че българското правителство е взело решение за безвъзмездно предоставяне на 250 000 евро, от които 100 000 евро чрез Световната продоволствена програма за изхранване на бежанците и 50 000 евро чрез УНИЦЕФ за осигуряване на справедлив достъп до образование на децата извън училище в Сирия.

„През тази година страната ни ще направи принос от 100 000 евро към Регионалния доверителен фонд на Европейския съюз за отговор на кризата в Сирия, както и вноски към други инструменти и програми, подпомагащи бежанците и вътрешно разселените лица в Сирия“, допълни министър-председателят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews