Борисов за новия политически проект: Не ме интересува дали ще има преливания на кадри. ГЕРБ е яка партия!

OFFNews 05 септември 2021 в 14:00 8432 4

"Не ме интересува дали ще има преливания на кадри между партиите. ГЕРБ е яка партия и си имаме достатъчно подготвени кадри. Но те нарушават Конституцията, правят политически проекти под маската на служебен кабинет. Кой ще гласува бюджет, кой ще носи отговорност?!", запита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който днес шофира из Бургаска област.

По думите му, дефакто, живеем в президентска република, а "марионетките на Румен Радев раздават огромния финансов ресурс от олигарсите, които главният прокурор вкара в ареста".

Борисов коментира и актуализацията на бюджета:

"С прискърбие гледам тези неопитни хора, които ще правят актуализация на бюджета. Това е най-важният политически закон. Защото през бюджета се прави политиката на всяка една партия, която и да е тя. В момента те отново гласуват в услуга на Румен Радев. За да може за предизборната кампания да излезе и да каже, че е осигурил парите за пенсионерите. Ами всички останали капиталови разходи?", запита той и изтъкна построеното в областта при управлението на ГЕРБ:

"Добре, че успяхме да преведем парите за пътя от Бургас до Слънчев бряг, защото сигурно щяха да спрат изграждането му, както направиха с АМ „Хемус“. До 2 месеца пътят ще бъде асфалтиран. Целият трафик от АМ „Тракия“ за Слънчев бряг и Варна ще минава оттук и няма да натоварва Бургас. ГЕРБ ще се запомни с направеното в страната. В Бургас сме санирали 185 блока. Колко блока е санирал Румен Радев? Нула! Бургазлии знаят кой е направил зала „Арена Бургас“, колкото и новата власт да саботира пускането й в експлоатация. Отделихме и 10 милиона за санирането и ремонт и на болницата", изреди бившият премиер.

Той изчисли и колко пари трябват, за да бъдат привлечени депутати от ИТН, визирайки разменените обвинения между Тошко Йорданов и Татяна Дончева, учуден, че Бойко Рашков не се е самосезирал:

"Вчера председателят на най-голямата парламентарна група каза, че заместник-председателят на парламента Татяна Дончева е давала оферти за купуване на депутати по половин милион лева. По мои сметки им трябваха поне 30 депутати. Ако за всеки депутат дават по половин милион лева, това прави 15 милиона лева. Откъде идват тези пари?Помните ли, че говореха за тайно гласуване на правителството с третия мандат, ако отиде при Мая Манолова? Ето сега всичко се навързва. Щом дават по половин милион лева за депутат, разбирате ли какъв финансов ресурс се изсипва срещу ГЕРБ?", риторично запита Борисов.

В този ред на мисли той подчерта, че като главен секретар на МВР е направил много срещу организираната престъпност, но иска да знае кой и колко е платил да свалят охраната на главния прокурор.

В Айтос лидерът на ГЕРБ коментира миграционната политика:

Миграционната политика е грандиозен провал на служебното правителство и на Румен Радев. България е в изолация, защото сегашните управляващи успяха да се скарат със съседните ни държави. Заради това градовете ни по границата са пълни с нелегални мигранти.

Според него причината да има бежански поток в България не е оградата с Турция, а загубеният диалог с Брюксел.

"Като премиер бях мост между Турция и Брюксел, за да се изплащат милиардите евро, отпуснати за съвместната охрана на границата", припомни за сетен път Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

4

случайно прочетох

06.09 2021 в 12:28

ГЕРБ не е партия, а шайка!

1730

3

Ivan

05.09 2021 в 19:37

"С прискърбие гледам тези неопитни хора, които ще правят актуализация на бюджета. Това е най-важният политически закон. Защото през бюджета се прави политиката на всяка една партия, която и да е тя."
От това следва: 1. Еднокнижникът е печен в правенето на бюджет. и 2. През бюджета всяка партия ще краде колкото и душа тегли.
Печен е бате ви Бойко! За 12-13 годин като минстър председетел е ипедепцал занаята. Пешкин момче! Бая филии с мас ((дано не е от конкурентни нему и на ВИС хора, а само свинсна!). Щото прояви и канибализъм като психически уклон в разчистване на сметки. Пълен изрод и гнус нетърпима!