Борисов вкарва камери в митниците

OFFNews Последна промяна на 20 април 2015 в 18:01 3867 7

Снимка Ева Паунова

Премиерът Бойко Борисов по време на кръглата маса на тема „Единен цифров пазар чрез е-управление и дигитално предприемачество“

Правителството въвежда "по-тихичко, без много шум" видеонаблюдение на митническите пунктове на страната.

Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов на кръгла маса на тема „Единен цифров пазар чрез е-управление и дигитално предприемачество“.

"Това, което направихме с катаджийските коли, го видях от Андрус Ансип в Естония. Всички там са с камери през цялото време, от спиране на автомобила до съставяне на акта. Това го правим и в митниците, по-тихичко, без много шум", обяви той.

По време на дискусията Борисов каза още, че правителството има намерение да ускори изграждането на електронно управление. 

"Ще направим доста в електронното управление, мечта ми е електронно гласуване. В 21 век данъците събираме по електронен път. Разбира се, че има хакери, но има и други, които могат да го защитят. Срок не мога да поставя, но ще го съблюдавам", заяви премиерът.

"Имаме карти, компютри, изградена електронна система и въпреки това пак забелязвам министри да ходят с хартии. Радвам се, че сме първи в широколентовия интернет. По програмата работим активно, това да се случи и в селата", заяви Борисов, цитиран от БГНЕС.

Премиерът каза, че много би искал да "копираме" и електронното здравеопазване от естонците.

Той каза още, че в България също има добри ИТ специалисти и това "не е тайна", а средната заплата в този сектор е 4000 лева.

Борисов обаче не бил доволен от това, че децата си играят предимно с таблети и смартфони, а не на жмичка. "Притесняваме, че нашите деца вече много малко си играят. Представете си тези деца с тази култура какви специалисти ще станат", добави той. 

На днешната дискусия присъстваха още министърът на транспорта Ивайло Московски, вицепремиеръ по европейските фондове Томислав Дончев, Еврокомисарят по единния цифров пазар Андрус Ансип и евродепутатът от ЕНП Eва Паунова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.04 2015 в 07:32

Когато БСП, ДПС и АТАКА взеха властта, приходите от МИТА СПАДНАХА с 1 МИЛИАРДА ЛЕВА.
Когато ГЕРБ и реформаторите взеха властта, приходите от МИТА СЕ УВЕЛИЧИХА с 1 МИЛИАРД ЛЕВА на година !!!


А познайте КОЛКО МИЛИАРДА КОНТРАБАНДА СА НАПРАВИЛИ червените свине от БСП, ДПС и АТАКА ?

21.04 2015 в 01:20

Ама в Естония програмирането е задължително още от първи клас. А при нас се опитваше едно предно правителството да махне информатиката, че била излишна......

От Естония и Финландия има много какво да научим

20.04 2015 в 20:17

И утре някой пак ще започне да се тръшка че нищо не се правило!Явно според последното соц. проучване народа вижда че се прави нещо!

20.04 2015 в 19:46

"Срок не мога да поставя, но ще го съблюдавам"

Нещо не схванах!Какъв срок ще съблюдава, като не може да го определи?И като не може, защо не стане охрана някъде, а само си приказва с журналистите?

20.04 2015 в 19:03

'Бах т'ва „по-тихичко, без много шум“, дето по всички медии го тръбят!

20.04 2015 в 18:46

Разгеле,Борисов.Късно е,чадо,късно е.

20.04 2015 в 18:31

Борисов слага... Браво Борисов, ти Борисов си велик.