Борисов: В Австрия правителството подава оставки, при нас няма такава необходимост

OFFNews 20 май 2019 в 08:29 6433 3

Снимка Ладислав Цветков/bTV

Оставките са нещо нормално, те са пречистване. По-ненормално е да не се подават оставки. 

Това каза премиерът Бойко Борисов по бТВ, в студиото той бе заедно с водача на листата на ГЕРБ за евроизборите Мария Габриел. Стандартът при нас - дали си зам.-председател, дали си зам.-министър, подаваш оставка и излизаш. На другите партии не им ли изкарахте същото, но при нас се дават оставки. Нашият има една къща за гости, а отсреща госпожата има 3. А той даде и оставка, и гаранцията си плати", обясни Борисов. 

Той разясни и казаното вчера пред актива на ГЕРБ, че се готви Костинброд 2. БСП нямат друг шанс. ГЕРБ загуби 6% от„Костинброд“ и накрая се оказа, че няма фалшиви бюлетини. Това очакваме и четвъртък-петък се готвим за реакция. Опитаха със злоба и жлъч, но не успяват. Защото направеното от ГЕРБ няма алтернатива", каза още Борисов. 

Аз съм подавал оставка, когато е било нужно. Най-доброто място за живеене е Австрия и виждате там какво се случва. Разликата е, че там партньорите на Себастиан Курц са се издънили и затова е развалена коалицията и подаде оставка. При нас няма такава необходимост, каза Борисов.

Злоупотреби има навсякъде, важно е държавата да не ги замазва. ЕК ще продължи да следи какво се случва, каза Мария Габриел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

3

случайно прочетох

20.05 2019 в 14:50

Чудя се Бай Х защо прави такива изказвания: от глупост, от наглост или и от двете????????????

6774

2

ЛАФЪРДИЕВ

20.05 2019 в 10:16

В Австрия Баце се подават оставки за ПРОВОКАЦИЯ.. Щото мацето е ЛИТОВКА, Даже не е от руски произход. Ама литовка не е интересно, нали… Важното е да се шуми – РУСИЯ се меси в австрийските дела… И е подставено лице на две немски медии (“Шпигел“ и „Зюддойче цайтунг“), с помощта на немските служби, по идея на американските…
А сега накарай ЦАЦААРИЕЛЧЕТО СИ да те осветли за мотивите по присъдата на Иванчева и Петрова.. Там също се говори за провокация към подкуп. Провокатор е бил строителният предприемач Александър Ваклин, който пък бил съдружник с любовницата на ГЕШЕФТКОТО ТИ и т.н. Но остаФки - йок, а и ти не ги искаш..
Ама в сряда на килимчето ти, кат забие чело в пода УЖ независимия - барем питай ЦАЦААРИЕЛЧЕТО СИ, колко огромна е вонята дето замириса вече в Страсбург.. С черно на бяло съдебния документ дето се връчи на двете женички.. Та успешно да осъдят и те България..