Борисов: Увеличението за МВР ще е догодина, при другото правителство

OFFNews 09 май 2014 в 10:52 6824 9

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС, Архив

Новият Закон за МВР е част от предизборната кампания на БСП, пари за служителите на ведомството няма, а увеличенията ще бъдат изплащани догодина, "като дойде другото правителство."

Това заяви в коментар по текстовете от новия Закон за МВР лидерът на ПГ ГЕРБ Бойко Борисов. Борисов обаче не отговори на въпроса дали очаква нови избори до края на годината.

Бившият премиер се позова на становище на финансовия министър Чобанов, в което е посочено следното:

"Законопроектът за МВР беше предоставен за междуведомствено съгласуване в края на месец октомври, когато съставянето на държавния бюджет за 2014 г. беше в своята финална фаза, поради което в проектобюджета на МВР за 2014 г. не са отразени новите моменти от проектозакона за МВР. В тази връзка, при всички обсъждания на проектозакона Министерството на финансите е изразявало становище, което поддържаме и към настоящия момент, че прилагането на новия закон за МВР през настоящата година може да се осъществи само в рамките на одобрените разходи по бюджета на МВР за 2014 г."
Според Борисов това е "наглост" и "бруталност".

"С една дума, да видите лъжецът Станишев какво прави, след като му е казано, че няма пари. Вкарват закон, за който нямат пари, правят го няколко дни преди изборите, за да излъжат полицаите, огнеборците и всички в МВР - да ги предупредя - техният министър им казва, че за този закон няма пари, това не е ли скандално?", попита риторично Борисов.

Лидерът на ГЕРБ допусна, че след като в бюджета за 2014 г. няма пари за увеличения, текстовете от новия закон може да влязат от догодина. От думите му обаче стана ясно, че бившият премиер планира нов кабинет от 2015 г.

На въпроса: "В тези заключителни разпоредби по този закон е възможно да бъде записана дата, в която влиза това увеличение, и то да бъде, например, от догодина", Борисов отговори: "А! И то да е догодина, като дойде другото правителство!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!