Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Борисов: Спряхме поръчките за прозрачност, не да унижаваме фирми

OFFNews 19 февруари 2016 в 18:33 4133 4

Премиерът Бойко Борисов потвърди от Брюксел, че е наредил спирането на обществената поръчка за почистване на летище "София" от външна фирма, след като разговарял с чистачка от летището. 

„Първо, това е голяма поръчка. Второ, се подготвят документите за концесия. Трето, заплатите на стотина души поне ще паднат наполовина, а в същото време аерогарата и РВД в момента, заради огромния трафик са на много добри печалби“, посочи Борисов. 

Той допълни, че може да има и нови спрени поръчки, ако има съмнение, че не са направени както трябва, и че е възложил на вицепремиера Томислав Дончев да направи регистър на всички обществени поръчки. 

„Целта на спирането не е да унижим някоя фирма или да посочим някои хора с пръст. Точно обратното – да е убедено обществото, че е прозрачно“, категоричен е Борисов.

Премиерът благодари на парламента, че с "такова голямо мнозинство е потвърдил, че нищо по-добро от това правителство не може да се направи". 

Той отправи благодарности и за приетата от Народното събрание декларация за блокадата на границата с Гърция.

Не може вътрешно-политически проблеми на една страна да се решават за сметка на други държави. Положих огромни усилия да убедя Ципрас да се намеси повече, опозицията да се изкаже в интерес на България, Юнкер, Туск, канцлерът Меркел – всички колеги до един, каза Борисов.

В отговор на журналистически въпрос за излизането на Делян Пеевски от „Булгартабак“ Борисов заяви, че носи отговорност за наемането след конкурс на банката за приватизационната сделка. Оттам нататък, като частни търговски дружества, кой какви акции има и как ги търгува, не е наша отговорност, обяви премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews