Борисов: Ще вземем нови самолети, но ще се пазарим

"Московски иска да се хвърля под влака, ако не му сменя вагоните и локомотивите"

OFFNews - Бургас 19 септември 2017 в 19:08 8972 6

3 млрд. лв. за самолети, към този момент, е много голям разход за държавата. Това коментира в Бургас премиерът Бойко Борисов. Премиерът призова президента да не си говорят през медиите и да не му дават съвети „отвъд океана“.

Борисов посочи, че имало други належащи нужди в момента:

„Московски иска да се хвърля под влака, ако не му сменя вагоните и локомотивите. Има пенсионери. Има МВР. Има заплати на отбраната. Има жп работници, доктори, учители. Има инфраструктурни проекти – след 10 дена започваме на Ахелой и Поморие обходите. Всеки си тегли чергата към него си“, коментира Борисов.

Премиерът посочи, че и министърът на културата Боил Банов му поискал поне 10 млн. лв. за артистите и театрите, иначе и той щял да се хвърли под влака. Борисов подчерта, че ще се купят нови самолети, но ще се пазарим за тях:

През това време - имаме МИГ – 29. До завчера, всички говориха, че е най-добрият изтребител. Искаме 15 да ги вдигнем във въздуха. Сега са 9. Затова одържавихме Авионамс, да ремонтираме и СУ-тата и МИГ-овете“, каза Борисов.

Освен 3-те милиарда за самолети, трябвало да се дадат още 7 – за корабите и сухопътните войски, добави премиерът и поясни, че хората няма да усетят нищо от тези пари, ако отидат за въоръжение.

И да ги изправим срещу Русия. Основен противник на НАТО е Русия. И ние, с девет самолета, ще се изправим да се бием с Русия. И ще дадем 3 милиарда“, добави Борисов.

Той поясни, че имало и по-евтини самолети, които също са нови. Те са от по-нисък клас, но биха свършили работа, посочи премиера и даде пример:

„Кметът на Бургас кара „Фолксваген“. Не кара брониран „Мерцедес“, като премиера или президента. И той иска „Мерцедес“, но му се полага „Фолксваген“, добави Борисов.

Той бе категоричен, че не трябвало да избираме задължително най-скъпите и най-хубавото.

Борисов награди в Бургас учени от екипажа на експедицията Black Sea MAP за археологическите открития, които направиха по време на престоя си в Черно море.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12192

6

Stoyan Georgiev

20.09 2017 в 07:48

Тоя какви ги говори ....
Имаше преди една Севда. Къде е да му запуши устата малко...

20699

5

Новак

20.09 2017 в 07:23

Започвам да пътувам редовно с БДЖ - белким уцеля да видя един министър хвърлил се под влака. Гледам те се редят на опашка на релсите. И все за пари. Сал един Валери остана готов да се метне за малко тишина.

9051

4

Boris Krumov

19.09 2017 в 23:38

Главният Мутрафон на Републиката рече, та отсече, фръцна се и се обиди на медиите, но после Му мина :D

8000

2

Евразиеца

19.09 2017 в 20:43

"Той бе категоричен, че не трябвало да избираме задължително най-скъпите и най-хубавото. "

Интересно тогава защо служебният автопарк на правителството се състои основно от мерцедеси? Кажи бе Банкя?