Борисов ще търси начин да си плати полета до Разград

Ивайло Анев 19 май 2015 в 13:07 12208 34

Снимка БГНЕС/Боби Тошев

Премиерът Бойко Борисов

Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че съжалява, че е летял с "Авиотряд 28" за откриването на трибуна "Моци" на стадиона в Разград.

Той беше категоричен, че ще търси начин парите за полета да бъдат върнати, но това не трябвало да изглежда популистко.

"Искахме да покажем на обществото в Разград, че и държавата прави нещо за тях. Горчиво съжалих за всичко това. Поговорката "Направи добро, за да изядеш дърво" е изключително важна за България. Орешарски не летеше никъде и нищо не се строеше", посочи Борисов.

По думите му, след като държавата е загубила близо 10 млрд. лв., не би трябвало да се търси сметка за 2000 лева.

"Търся начин да ги върнем парите, но да не звучи популистки. Истински ме заболя, защото всеки ден сме ангажирани и умората е огромна", оплака се премиерът.

Той уточни, че целта на посещението му в Разград не е била само откриването на една трибуна. "Защото в региона се строят около 30 църкви и са дадени 68 милиона лева", обясни още Борисов.

По думите му от няколко седмици се работи за подпомагане на футбола в България. Той оправда забавянето с това, че ЦСКА трябва да предложи решение за изход от състоянието, в което се намира.

Премиерът коментира, че иска да помогне на "Левски" за козирката на стадион "Георги Аспарухов", както и на "Локомотив" (София) за тревно покритие, защото в момента се играело "на една нива без осветление".

Според Борисов помощ ще бъде оказана и на още футболни отбори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!