Борисов се закани лично да сменя шефове на МВР

OFFNews 07 октомври 2016 в 13:10 9994 12

Борисов се закани да лично да сменя шефове на МВР

Снимка Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов се закани лично да смени директори на Областни дирекции на МВР, които не показват добри резултати в борбата с контрабандата.  

"Ако не се променят резултатите в борбата с контрабандата в Перник, Русе, Пазарджик и Пловдив, ще сменя директорите на областните дирекции на МВР", заяви Борисов пред журналисти, цитиран от "Фокус". 

Той коментира, че са затворени "всички канали" по границата със Сърбия и Македония, но все предположи, "че оттам някъде влиза нещо“.

„В България контрабандата намалява - рекордно ниска е, в Румъния и Холандия се увеличава. Полагаме огромни усилия в битката със всички контрабанди - на алкохол, горивата, захарните изделия, навсякъде“, подчерта премиерът.

„В Перник контрабандата е 8% и тя вдига резултата на България до 8%. В София е 4%, който е двумилионен град, полицията се е справила средно изключително добре“, поясни той. „Затова сумарният ни резултат е 3,7 млрд. лв. повече в бюджета, така че тези, които ни искат оставката, да кажат защо не са ги събирали преди“, допълни министър-председателят.

Във връзка с проведения вчера протест, организиран от „БСП лява България“, с искане за оставка на правителството, Бойко Борисов коментира, че е видял на този протест само депутатите и общинските съветници на БСП. Борисов обясни, че една от причините да му бъде искана оставката, е че са спрени потоците към контрабандистите. 

„Затова ни искат оставката. Защото това е възможност наново да правят тези работи... Тези, които ни искат оставката, да кажат защо не са събирали тези приходи преди”, заяви министър-председателят", каза Борисов, цитиран от правителствената пресслужба. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

12

aviatora

07.10 2016 в 17:19

Лицето Борисов и тези мастити държавни чиновници край него са едни безподобни лъжливи карикатури, които трябва да бъде свалени от власт и разследвани за безброй престъпления към държавата и суверена,които ежедневно извършват.

11751

10

Big Smile

07.10 2016 в 16:49

Данните за престъпността по региони навсякъде са публични. По този начин се ориентират инвеститорите и самите граждани.
Дамата от ПР акенцията не го ли знае?
Maduro forever!!!

11751

9

Big Smile

07.10 2016 в 16:42

За да има спряна контрабанда, трябва да има заловени контрабандисти... А такива няма! Т.е. потреблението в страната така се е свило, че и контрабандата не може да се продаде.
Maduro in BG!!!

12323

8

Стартерна Култура

07.10 2016 в 16:37

"Форбс": България се управлява от тъпоумен интригант

"Ако България беше нормална страна в добро здраве, премиерът й сега щеше да е подал оставка и правителството да е паднало. Защото решението за подмяна на номинациите бе лично на министър-председателя. Той направи това, въпреки че знаеше, че две трети от българските граждани предпочитат първия си кандидат.
Бойко Борисов е името на този премиер - дълбоко посредствен, дори тъпоумен оцеляващ интригант, съвсем в примитивните политически традиции на региона. Той излезе за първи път на преден план като бодигард на последния комунистически сатрап в България. Това би трябвало да ви даде представа за качествата му."

17898

7

кикимора

07.10 2016 в 15:50

Имаме усещането че Хохегер още не се е издължил на Станишев по оная афера.

14344

6

Nibble

07.10 2016 в 15:40

Автор: Мелик Кайлан, сп."Форбс"

Ако България беше нормална страна в добро здраве, премиерът й сега щеше да е подал оставка и правителството да е паднало. Защото решението за подмяна на номинациите бе лично на министър-председателя. Той направи това, въпреки че знаеше, че две трети от българските граждани предпочитат първия си кандидат.
Бойко Борисов е името на този премиер - дълбоко посредствен, дори тъпоумен интригант-сървайвър, съвсем в политическите традиции на региона. Той излезе за първи път на преден план като бодигард на последния комунистически сатрап в България. Това би трябвало да ви даде представа за качествата му.

13056

4

Какавидков

07.10 2016 в 15:26

Предлагаме чесън за орден 'за вярна служба под сайта',
Материална награда - снимка с караулното куче и морална - умножние по минус ино!
 
X

Да помогнем на украинските деца!