Борисов се срещна с Ердоган в Ню Йорк

OFFNews Последна промяна на 25 септември 2018 в 19:21 3010 0

Министър-председателят Бойко Борисов и турският президент Реджеп Тайип Ердоган обсъдиха "задълбочаването на двустранното сътрудничество и приноса на Турция за овладяване на мигрантския поток по българската граница."

Двамата разговаряха в рамките на 73-тата сесия на ООН в САЩ, съобщава българската правителствена пресслужба.

Борисов и Ердоган са оценили високо "положителното икономическо активизиране на отношенията между двете страни в областта на туризма, енергетиката и транспорта през последните години."

По време на срещата българският премиер Борисов е подчертал, че Турция остава освен наш непосредствен съсед, но и важен партньор в областта на миграцията и борбата с тероризма.

Президентът на Турция Ердоган е изразил благодарност към министър-председателя Бойко Борисов за провеждането на срещата на върха между ЕС и Турция във Варна на 26 март.

По думите на турския президент срещата във Варна дава положителна насока на развитие в отношенията между Анкара и Брюксел.

Българският министър-председател е подчертал важността от споразумението между ЕС и Турция за всички европейски държави и е посочил, че мирът и диалогът са най-доброто средство на дипломацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови