Борисов се похвали в Израел, че България успешно спира терористите по пътя им към Европа

OFFNews 04 септември 2018 в 20:14 2981 3

Необходимо е да обединим усилията си в областта на противодействието и пропагандирането на тероризма. България, като страна членка на НАТО и ЕС и като външна граница на Съюза, полага неимоверни усилия да противодейства на разпространението на радикални идеи.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на 18-тата годишна Световна конференция на Международния институт по контратероризъм в град Херцлия Питуах.

Борисов твърди, че не само специални, но и успешни се оказват мерките на страната ни за спиране на придвижването на членове на терористични организации към Европа.

Българският министър-председател заяви, че по времето на българското председателство на Съвета на ЕС са набелязани конкретни практически мерки за противодействие на чуждестранните бойци:

„В контекста на географското положение и европейската перспектива на страните от Западните Балкани мерките ще имат положително влияние и върху страните от региона.“

В речта си по време на конференцията в Херцлия Питуах българският министър-председател заяви, че службите за разузнаване и сигурност на България и Държавата Израел са постигнали изключителен синхрон в сътрудничеството помежду си:

„Нещо повече, според оценките на ръководителите на българските служби, професионалните контакти с техните израелски колеги са на стратегическо ниво“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews