Борисов се похвали с кметовете си и обвини ДБ, че са се 'съешили' с Нинова

Георги А. Ангелов Последна промяна на 07 ноември 2019 в 14:11 4528 7

Премиерът Бойко Борисов и лидер на ГЕРБ събра всичките си новоизбрани 140 кметове на общини, за да демонстрира изборна победа, и обвини “Демократична България”, че се е “съешила” с Мая Манолова, Корнелия Нинова и президента Румен Радев.

Събитието в Кино “Люмиер” беше обявено като Национална среща на ГЕРБ. То беше открито от секретаря на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб на партията Цветомир Паунов. Той обясни, че събирането се прави, за да покаже, че ГЕРБ отново е първа политическа сила и най-голямата партия в България със 803 899 гласа на местните избори. На киноекрана зад него се прожектираха карта на България и графики с резултатите от изборите по места.

Паунов отчете, че управляващата партия в 163 общини има най-много общински съветници, БСП са трети 40, а ДСП имат 54. ГЕРБ е увеличиха съветниците си с 80, които вече са 1807. От 130 кмета досега ГЕРБ ги увеличава на 140.

Всички кметове един по един излязоха на сцената, съпроводени от забележи от партийния лидер Бойко Борисов, които за съжаление не се чуваха в залата. На първия ред точно до Борисов седеше Росен Плевнелиев,

Тези победи се дължат на силния лидер, който ни обединява - г-н Бойко Борисов, заяви Паунов. След него взе думата Росен Плевнелиев и в речта си също нападна “Демократична България”.

Лидерът на СДС, които се явиха в коалиция с ГЕРБ на много места, Румен Христов каза, че след като ДБ са подкрепили БКП-БСП, “вече имаме идеологически разлики и няма как да бъдем заедно”. “Основният извод за мен е, че десницата е силна и управлява, а БСП не е алтернатива”, каза Христов.

След това на сцената се качи Борисов под одобрителни овации. "Гледах я Нинова, на една трибунка обяви старта на промяната. Един социолог каза, че чул пропукването на ГЕРБ. Това ни амбицира да покажем как изглежда пропуканият ГЕРБ”, заяви Борисов. “Със СДС някъде бяхме в опозиция. Както виждате, нашият противник във Видин - докторът (Цветан Ценков избран от СДС - бел. авт) е тук сред нас. В Пазарджик с Тошко (Тодор Попов) се борихме, но той е тук сред нас. Защото те са демократи”, каза Борисов. “Цяла седмица слушах само за Благоевград и Русе. Нали само преди 3 месеца от Хасково тръгваше промяната. На първи тур - победа. На Делян Добрев ще му кажа, че по-добра реабилитация от тази няма”, заяви Борисов. Добрев напусна парламента след разкрития на Елена Йончева.

“Трябва да спрем да ги наричаме десница. Това са деца, внуци на бившата номенклатура”, каза Борисов по адрес на “Демократична България”. От изказването му се разбра, че според него привържениците им са гласували за независимия, подкрепен от БСП, кандидат за кмет на София Мая Манолова. От “Демократична България” призоваха привържениците си да гласуват по съвест на балотажа.

Борисов каза още, че “с тази армия, ако им направим едни предсрочни избори”, може да се направи мнозинство, но ще се похарчат едни 60 млн. После разказа набързо успехите на правителството - че няма сектор, който не е в ръст, под 4% безработица, бой по контрабандата.

Според Борисов това, че в ромските секции масово в София се гласуваше за Йорданка Фандъкова, е схема, подобна на Костинбродската афера. ”Понеже казаха циганите, че обичали Бойко... Те като ме видят, скачат и викат, това е защото им осигуряваме работа, вкарахме 50 000 деца да учат. (...) За София да си говорим с високоинтелигентните. Ако не са ромите в София, кой ще ни чисти, кой ще ни погребва? Мръсната работа я вършат само те. Ние сме им осигурили да си изкарват с честен труд парите”, каза още премиерът. Друг негов довод беше, че в ромските секции в цялата страна на президентски избори Румен Радев е получил 40 915 гласа, “а за нашата Цецка два пъти по-малко”. След това намекна, че още не е минал срокът за разследване на аферата Костинброд.

“Тия ли демократи бе, те ли се съешиха с Христо Иванов и Атанасов? Искаш ли да ти кажа, Росене, това не е градска десница, това е опозицията вътре в комунистическата партия, която е била”, продължи да напада “Демократична България” Борисов. От думите му се разбра, че той поставя в един кюп БСП, президента Румен Радев и “Демократична България”.

Според него враговете му се озлобили най-много след като правителството реши да купи F-16, докато служебният кабинет, назначен от Румен Радев, почти беше купил Грипен. След това, като причини изреди строителството на интерконекторната връзка с Гърция за втечнен газ, Балкански поток и т.н. “Но не си сдържаха нервите, когато службите хванаха за шпионаж няколко човека. Това ги разкри и отидоха при Мая”, разясни конспирацията на новите си кметове и актива на ГЕРБ Борисов. “Защо не ни подкрепиха, с какво им хареса Мая? Мутрата ли е Фандъкова или диктаторът”, попита риторично той.

Към края на речта си Борисов заръча на кметовете да направят така, че хората да видят, че милеят за тях. “Като видиш една на земята хартийка, ще я вземеш”, заръча той. На кмета на Мъглиж, когото Борисов оприличи на Боримечката, заръча сам да вдига, ако види паднало дърво.

“За да се посмеете, вижте кметовете в родните им места - Славяново (Румен Радев), Мизия, Крушовоца (Корнелия Нинова) и Кюстендил (Мая Манолова)", каза още Борисов.

Накрая заръча на активистите си да карат внимателно и отказа да разговаря с журналисти.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8435

7

Jinx

08.11 2019 в 22:51

Със сигурност ДБ са играли комбина задкулисно иначе нямаше шанс да вземат толкова общини.

2000

6

One Direction

08.11 2019 в 14:35

Те ДБ са готови и с дявола да влязат в съйз, ако това ще им донесе някаква полза, тука Бойко е прав. Хубаво ги е нахранил заедно с другарката Манолова.

5471

5

zuljin

07.11 2019 в 19:55

Не е тайна за никой, че Боко е пълен ГЛУПАК!!!

14751

4

Нострадамус

07.11 2019 в 18:02

Общият брой на недействителните бюлетини на изборите за местна власт са 661 000. Това са хора, които са гласували против борисоФФ и ГЕРБ. Преди време кмета на Пловдив на инструктаж на кадрите на герб, участващи в избирателни секции, показа нагледно как една бюлетина, която не е за кандидат на герб, лесно може да стане НЕДЕЙСТВИТЕЛНА !

3500

2

petio01

07.11 2019 в 16:34

Трябваше да стои по-далеч от Росен. От него - полза никаква.

8181

1

ivankristov

07.11 2019 в 16:21

ДБ градска десница, а герб ромска десница!!!!