Борисов: Руските туристи са в потенциална опасност, ще ги пазим на морето

OFFNews 31 март 2016 в 21:42 5269 14

Не ме интересува кой на кого е, всички сме едно цяло, заяви премиерът Бойко Борисов пред БНТ.

Борисов призова лидерът на ДСБ Радан Кънев "да се разбере с реформаторите."

Тези, които се нагърбиха – Кунева, Москов, Лукарски, Ненчев и тези от ГЕРБ, начело с мен, всеки ден от 07 до 21 ч. работят и постигат резултати, твърди премиерът.

Той се осъмни, че има политически сили, които желаят провеждането на предсрочни парламентарни избори:

Представяте ли си РБ утре да трябва да нареди листите си за парламентарни избори, ако има предсрочни избори? Ще успеят ли? - попита министър-председателят.

За да угодим по едно време на Радан, тръгнахме да подписваме нов меморандум, но ние си имахме меморандум, на базата на него сме направили правителството, каза още Борисов.

Трябва да пазим руските туристи

Има ежедневен обмен на всички служби и в Европа, и в Америка, и с руските служби включително, подчерта Борисов.

Два пъти повече руски туристи ще дойдат на нашето море. Те също са в потенциална опасност, както израелските - в момента заради войните, които се водят. Ние трябва да ги пазим. Затова нашите служби много пряко работят с руските служби в момента, за да осигурим закрилата на тези хора, когато дойдат да си изхарчат парите в нашия туристически бизнес, допълни премиерът.

Ни най-малко не трябва да се говори за тази тема, защото терористите гледат телевизия. Гледат и слушат такива като мен какво говорят. И като някой се прави много на мъж, резултатите ги виждате. Темата тероризъм, обидни термини, какво правим – това не се говори, ако имаме чувство за самосъхранение, заяви премиерът.

Лекарските протести

Борисов коментира и лекарските протести: "Има няколко важни детайла. Лесно е да си опозиция, но когато правиш реформи никак не е така. Тихомълком мина т. нар. "десятък". Москов намали с близо 60 милиона цените на лекарствата. Всички знаем, че изтичат пари от Здравната каса, но това, което правим, е с цел да прекратим тази практика".

Борисов твърди, че вече имаме по-добри машини от редица страни, с които да лекуваме онкоболните.

Ние освободихме 4 милиона лева, които да отидат за личните лекари. За пари не се говори в тези протести. Москов ще разясни реформата и няма да има проблеми, уверен е премиерът.

"Плевнелиев се справя прекрасно"

Премиерът е на мнение, че до юни ГЕРБ не трябва да говори за предстоящите президентски избори и кандидатурата на партията.

Първо - имаме си прекрасна прекрасна президентска двойка, мисля, че Плевнелиев се справя прекрасно, не е честно спрямо него - той трябва да има самочувствието и авторитета да си довърши мандата. Когато дойде време за президентски избори, ще се говори, каза Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!