Борисов: Прокуратурата да се заеме с кабинета "Орешарски"

OFFNews 15 юни 2014 в 14:13 7588 14

Бойко Борисов

Надявам се, че прокуратурата вече ще се самосезира за това, което се върши от правителството, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на Летище София, където пристигна от посещение във Вашингтон.

На въпрос дали е говорено с него, че премиерът Пламен Орешарски ще подаде оставка във вторник след консултациите при президента и правителството ще остане още месец да работи в оставка, Борисов каза:

"Абсурд, това е катастрофа за държавата. Тези хора трябва да бъдат дадени на прокурор и аз се надявам, че прокуратурата вече ще се самосезира за това, което се върши. Да декапитализираш дружествата, да отидеш с нотариално пълномощно, да упълномощиш ЕК и да се откажеш, че ще подписваш договор, въобще да се откажеш да подписваш договор и да подпишеш договор със стотици милиони неустойки, което даде основание да се съди ЕК с „Газпром” – това са престъпления с много тежки поражения със стотици милиони загуби за България. Тук не става въпрос да остават премиери, или да остават просто – те трябва да си правят сметка как ще се обясняват пред прокурорите и следователите. Сега в Щатите отговорни хора казват: „Орешарски ни лъжеше в очите”.

Борисов обясни, че посещението му във Вашингтон е било планирано през април, но тогава не му се е пътувало.

„Знам, че покрай рождения ми ден вдигате голяма гюрултия – и ТВ7, и „Алфа” идват в нас да гледат кой идва – по-добре да го празнувам в Щатите”, уточни Бойко.

По думите му това, което управляващите направиха с държавата за една година, за 10 години напред няма оправяне.

„Видовден дойде заради нашата глупост – на всичките, да се доверим отново на Местан, Станишев и Волен Сидеров – на новата тройна коалиция. Това, което чувам сега, е че прибират парите на националните компании. За понеделник искат да ги съберат. Това навремето го правеше Луканов.

Това се казва да декапитализираш дружествата и да ги вкараш в несъстоятелност – да харчиш парите им и да ги докараш до фалит. Ето това прави Орешарски. В шах-мата се казва цунг-цванг. Всеки ход оттук-нататък е грешен за България, няма правилен ход за България”, обяви още Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!