Борисов пак прескочи парламента, БСП бесни - прощават му само ако рине магистрала "Хемус"

OFFNews Последна промяна на 11 януари 2017 в 09:57 5249 5

Премиерът Бойко Борисов няма да присъства на последния блиц контрол на 43-тото Народно събрание, който е днес. Заради този факт от групата на БСП скочиха и казаха, че имат въпроси към премиера - защо в последните дни на кабинета се раздадени 2 милиарда лева и поискаха той да дойде в парламента и да отговори на въпросите на депутатите. 

Председателят на парламента Цецка Цачева отговори на левицата, че премиерът е написал писмо, че има ангажимент и не може да дойде в парламента, а трима от вицепремиерите били в командировка в чужбина, а ресорните министри били много заети с решения на проблеми, възникнали след природното бедствие в страната. 

Борисов не дойде на блиц контрол и в края на годината, когато в парламента пак стана скандал. Премиерът не е стъпвал нито на парламентарен, нито на блиц контрол от юни миналата година, което е негово задължение - за да отговаря на въпросите на народните представители. 

Днес въпросите на БСП към премиера са за раздадените 2 млрд. лв. в рамките само на две седмици на общини, какво и за обществените поръчки. Депутатът от БСП Румен Гечев каза, че левицата би извинила Борисов, само ако в момента рине магистрала "Хемус".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови