БСП: ГЕРБ искат да удължат работата на парламента, за да довършат далаверите си

Последна промяна на 10 януари 2017 в 17:10 4422 7

„Имитация на работа” - така председателят на БСП Корнелия Нинова определи предложението за удължаване работата на Народното събрание заради Изборния кодекс.

„Опит да се яхне популистки народното желание за промени, защото те можеха да го направят от 13 ноември досега, ако наистина желаеха”, коментира днес лидерът на БСП след изнесеното заседание на ИБ на партията в Кюстендил.

Според нея тези, които искат удължаване на работата на НС, си правят евтин PR:

„Искат да удължат колкото е възможно повече работата на парламента, за да могат да си довършат започнатите далавери, като ние през последните дни изнасяме множество факти за това”

„Опитват се да вменяват и на президента Радев да нарушава Конституцията, само за да останат те на власт. Ние категорично сме против всичко това и настояваме да се пристъпи към конституционна процедура. Този парламент е с изчерпано доверие, показа какво може. Нека да отидем на предсрочни избори и народът да си каже думата. След тези избори нека има ново правителство, което да гарантира развитие на България  и преодоляване на бедността", каза тя.

БСП дава кмета на Рила на главния прокурор

Нинова заяви, че има въпрос към Цветанов, който каза, че БСП ще прави кампания с фалшиви новини:

„Питам го - фалшива ли е новината за повдигнатото обвинение днес на кмета на Пловдив за нарушения в обществени поръчки?“

Нинова заяви, че такъв кмет на ГЕРБ има и в Рила, и БСП ще сигнализира за него главния прокурор.

Този кмет е нарушавал процедури по строителство, в конфликт на интереси е, защото назначава семейството си на работа в общината, твърдят социалистите.

„Масови нарушения, злоупотреби, плашене на хората по общини. Това не са фалшиви новини. Те дойдоха от хората”, обясни председателят на БСП.

Искаме ли ток от Румъния?

Корнелия Нинова каза, че по време на изнесеното заседание са обсъдени и национални въпроси:

„Тревожната информация от вчера е, че сме поискали помощ от Румъния и други съседни държави, защото не ни достига електроенергия и правителството е посегнало на студения ни резерв”

Тя постави и следните въпроси: „Показват ли тези факти правотата на твърденията ни, че България има нужда от нови мощности? Къде отиват твърденията на опонентите ни, че произвеждаме прекалено много енергия и няма къде да изнасяме, нямаме нужда от нови мощности?”.

Тя добави, че става актуален въпросът за изграждане на нови мощности предвид намерението на БСП да развива икономиката и производството.

БСП иска фонд „Индустрия“

„От разговорите ни с наши общински структури и с жителите на различни общини в област Кюстендил се откроиха два проблема – безработицата и порочните практики на местни феодали. След затварянето на рудника много хора са освободени от работа, а младите напускат общините, областта, а много и страната. Нашето предложение, след спечелване на парламентарни избори, е създаване на фонд „Индустрия", заяви още Нинова.

Председателят на БСП обясни, че става въпрос за фонд с държавни средства 500 млн. лв., които държавата да инвестира в райони с висока безработица - за откриване единствено и само на производствени предприятия.

Условието, по думите й, ще бъде да се кандидатства с проекти за производство - да се разкриват работни места и да се привличат млади хора на работа.

Лидерът на Столетницата обясни, че се набляга на малки и средни предприятия, защото именно те са гръбнакът на българската икономика.

„В платформата на БСП ще предложим за човек, който открие малко или средно предприятие с до 5 души работници, да бъде освободен от данък за следващите 2 години“, обясни Нинова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1402

7

данван

06.03 2017 в 22:32

БСП = ГЕРБ

-6644

6

wayOff

10.01 2017 в 18:55

Вижте преди година за реформата на конституцията не излазохме на улицата и не защитихме интересите си.

Ако сега за референдума не излезем никой политик няма да уважава мнението на хората.

Вижте как се подиграват с волята на хората. Референдума бил невалиден. Референдума не му стигали 200 гласа. Референдума бил задължителен само за сегашния парламент и после изгарял. Срока на референдума бил изтекъл. Подиграват Ви се. Нагли са!

Тая наглост трябва да се накаже ясно и категорично. Парламента сяда и приема промените така че още на следващите избори на пролет да има изцяло мажоритарен вот без никакви шикалкавения. Надеждата на сегашните бандити е да няма промени. Да си продължи изборната търговия и лъжи както са били до сега. Мързи ги дори да помислят как да ни лъжат в различна система.......подиграват ни се. Смеят ни се. Мислят ни за тотални идиоти и е гаврят........

-6644

5

wayOff

10.01 2017 в 18:13

и Радев да поема към ешафода. Преди малко е казал, че няма да уважи референдума и ще го съботира т.е. разпуска народното събрание още на 22-ри.....

Еми това е положението дами и господа.....

Комунистите се стягат за яка лапачка....

-6644

4

wayOff

10.01 2017 в 17:45

Бесило за Нинова задето потъпква волята на народа.

БЕСИЛО!!!!!

-6644

3

wayOff

10.01 2017 в 17:44

Хайде на евтините АЕЦ-ове, хайде на газопроводите.....

Белким още 4 милиарда ни друснат комунягите. Започна се подготовка.

Цацаров както през 2012-а се е наточил яко да вади компромати - избори идват и после много пари.....Явно Сотир е изтеглил парата на бъдни вечер.

А как ме кефи демагогията с тоя референдум. Народа каза наплно еднозначно какво иска. Имало там плюс минус 200 гласа, дето не ставало башка задължително. Ама и да е задължително е само за тоя парламент. Всязески ще се усукват да ен направят това дето народа им казва.

Линч за Нинова. Да я изкараме на ешафода, да видим после, дали някой друг така ще се гаври с волята на хората.

3159

2

Бухльо

10.01 2017 в 17:36

Едни и същи номера постоянно - пак ще правят фонд от 500 милиона, както по времето на Орешарски, когато без ясни критерии раздадоха на "свои" общини половин милиард.
Ама и ГЕРБ не са по-различни - те пък си играят тяхното "иде криза и само ние ще ви спасим"...и кризисни заеми, в допълнение на европарите за магистралки.
Но не са те виновни де - виновен е този, дето им дава баницата и ние си го знаем, нали?

2237

1

Какавидков

10.01 2017 в 17:22

Потното боне Радев да изолира Нинова и направо да получава нарежданията на Решетников.