БСП: ГЕРБ искат да удължат работата на парламента, за да довършат далаверите си

OFFNews 10 януари 2017 в 17:10 6192 7

„Имитация на работа” - така председателят на БСП Корнелия Нинова определи предложението за удължаване работата на Народното събрание заради Изборния кодекс.

„Опит да се яхне популистки народното желание за промени, защото те можеха да го направят от 13 ноември досега, ако наистина желаеха”, коментира днес лидерът на БСП след изнесеното заседание на ИБ на партията в Кюстендил.

Според нея тези, които искат удължаване на работата на НС, си правят евтин PR:

„Искат да удължат колкото е възможно повече работата на парламента, за да могат да си довършат започнатите далавери, като ние през последните дни изнасяме множество факти за това”

„Опитват се да вменяват и на президента Радев да нарушава Конституцията, само за да останат те на власт. Ние категорично сме против всичко това и настояваме да се пристъпи към конституционна процедура. Този парламент е с изчерпано доверие, показа какво може. Нека да отидем на предсрочни избори и народът да си каже думата. След тези избори нека има ново правителство, което да гарантира развитие на България  и преодоляване на бедността", каза тя.

БСП дава кмета на Рила на главния прокурор

Нинова заяви, че има въпрос към Цветанов, който каза, че БСП ще прави кампания с фалшиви новини:

„Питам го - фалшива ли е новината за повдигнатото обвинение днес на кмета на Пловдив за нарушения в обществени поръчки?“

Нинова заяви, че такъв кмет на ГЕРБ има и в Рила, и БСП ще сигнализира за него главния прокурор.

Този кмет е нарушавал процедури по строителство, в конфликт на интереси е, защото назначава семейството си на работа в общината, твърдят социалистите.

„Масови нарушения, злоупотреби, плашене на хората по общини. Това не са фалшиви новини. Те дойдоха от хората”, обясни председателят на БСП.

Искаме ли ток от Румъния?

Корнелия Нинова каза, че по време на изнесеното заседание са обсъдени и национални въпроси:

„Тревожната информация от вчера е, че сме поискали помощ от Румъния и други съседни държави, защото не ни достига електроенергия и правителството е посегнало на студения ни резерв”

Тя постави и следните въпроси: „Показват ли тези факти правотата на твърденията ни, че България има нужда от нови мощности? Къде отиват твърденията на опонентите ни, че произвеждаме прекалено много енергия и няма къде да изнасяме, нямаме нужда от нови мощности?”.

Тя добави, че става актуален въпросът за изграждане на нови мощности предвид намерението на БСП да развива икономиката и производството.

БСП иска фонд „Индустрия“

„От разговорите ни с наши общински структури и с жителите на различни общини в област Кюстендил се откроиха два проблема – безработицата и порочните практики на местни феодали. След затварянето на рудника много хора са освободени от работа, а младите напускат общините, областта, а много и страната. Нашето предложение, след спечелване на парламентарни избори, е създаване на фонд „Индустрия", заяви още Нинова.

Председателят на БСП обясни, че става въпрос за фонд с държавни средства 500 млн. лв., които държавата да инвестира в райони с висока безработица - за откриване единствено и само на производствени предприятия.

Условието, по думите й, ще бъде да се кандидатства с проекти за производство - да се разкриват работни места и да се привличат млади хора на работа.

Лидерът на Столетницата обясни, че се набляга на малки и средни предприятия, защото именно те са гръбнакът на българската икономика.

„В платформата на БСП ще предложим за човек, който открие малко или средно предприятие с до 5 души работници, да бъде освободен от данък за следващите 2 години“, обясни Нинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9402

7

данван

06.03 2017 в 22:32

БСП = ГЕРБ

15509

2

Бухльо

10.01 2017 в 17:36

Едни и същи номера постоянно - пак ще правят фонд от 500 милиона, както по времето на Орешарски, когато без ясни критерии раздадоха на "свои" общини половин милиард.
Ама и ГЕРБ не са по-различни - те пък си играят тяхното "иде криза и само ние ще ви спасим"...и кризисни заеми, в допълнение на европарите за магистралки.
Но не са те виновни де - виновен е този, дето им дава баницата и ние си го знаем, нали?

13056

1

Какавидков

10.01 2017 в 17:22

Потното боне Радев да изолира Нинова и направо да получава нарежданията на Решетников.