Борисов отговаря на Радев: Възмездието ще му дойде от народа

OFFNews 06 септември 2021 в 17:04 13160 4

Снимка FB/ Бойко Борисов

"Възмездието ще му дойде от народа", заяви бившият премиер Бойко Борисов на импровизирана пресконференция преди началото на срещата му с МГЕРБ в Пловдив.

Изказването му е задочен отговор на думите на президента Румен Радев, който по-рано днес заяви, че "единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор".

"Съединението, Радев, не е само да гледаш твоите хора, а всички други да са лоши. Трябва да умееш да говориш и с опонентите (...) няма да оставим вече ненаказана лъжа. Каква е вината на ГЕРБ? Че сме първа политическа сила ли?", коментира още той.

Борисов се усъмни още, че Радев знаел кой ще бъде следващият главен прокурор.

Той определи днешното изказване на президента като "безсилие, страх, че ще загуби изборите" и допълни, че не го приема като заплаха. Бившият премиер определи Радев като разединител на нацията и коментира, че "така съединението не прави силата".

Той настоя още веднъж за преброяване на отрязъците от машините. Борисов не отговори и на въпрос за това кой е кандидатът на ГЕРБ за президентския пост.

Бойко Борисов коментира и казуса със скандалото твърдение на Тошко Йорданов, който обвини Татяна Дончева в опит да разцепи ИТН с подкуп. 

"Темата за корупцията се е преместила по високите етажи на парламента. Мълчанието на агнетата. Тишина. Това са фактите. Не съм си измислял. Тошко Йорданов го каза пред БНР. Отначало не повярвах. Добре, че може да се гледа и видео по БНР. Кой им даде силата? Кой им даде тези огромни пари да пазаруват депутати", каза бившият премиер.

Той определи партиите на протеста и по-конкретно ИБГНИ за "корумпирани партии", създадени от президента и добави : "зад нас стоят 650 хил. души, стояли са и милион. И пак ще стоят, защото видяха хаоса и разрухата!"

Борисов коментира и действията на сегашното служебно правителство, като отбеляза, че то целят да се сформира партия около президента Радев.

"Кажете ми една сфера, в която нещо хубаво да се е случило по време на едноличната дикатура на Радев", попита още лидерът на ГЕРБ и отбеляза, че в последните месеци строителството е замряло: 

"Вместо да строим "Хемус" и да строим трета лента на "Тракия", ние спряхме всичко. Движението по "Тракия" е като до Орлов мост"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови