''Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор''

"Не аз съм човекът, който ще предаде надеждите на левите хора. За себе си гарантирам", каза държавният глава

OFFNews 06 септември 2021 в 12:27 7312 0

"Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор." Това заяви в Раковски президентът Румен Радев по повод изявленията на лидера на ГЕРБ, че живеем в диктатура и че държавният глава разединява нацията.

"Съединението прави силата! Преди 136 години едни велики българи разбираха това и се превърнаха в държавници. Днес държавата ни е разделена от този, който е призван да пази нейното единство. Обединителят на нацията я потопи в омраза, несигурност и хаос. Затова сега се нуждаем от обединение. За да преодолеем политическата криза и да започнем да се борим с реалните предизвикателства на нашето време", написа Борисов във фейсбук профила си тази сутрин.

В Раковски президентът Радев коментира и бъдещия политически проект на министрите Кирил Петков и Асен Василев, както и страховете на БСП, че те се опитват да откъснат цели партийни структури на Столетницата към себе си.

"Ако искат да бъдат полезни за обществото (Петков и Василев), те не трябва да създават просто поредния партиен проект, а да следват една по-широка философия, отворена към цялото общество. Има вълна за промяна, но никоя партия не може да монополизира надеждите на българите. Никоя партия няма силите да се справи сама. Добре ще е нашите политически партии най-сетне да осъзнаят това и макар от трети опит да потърсят диалога. Моето кредо е да постигаме надпартиен обществен консенсус. Служебното правителство доказа, че хора от различни хоризонти могат да работят заедно и ефективно за България", заяви Радев.

След това, без да е изрично попитан, държавният глава коментира и изявленията на различни представители на БСП, които през последните дни настояха той ясно да каже дали подкрепя Петков и Василев.

"Що се касае до тревогите на левите хора, които се опасяват да не бъде предадена тяхната надежда - не аз съм човекът, който ще ви предаде. За себе си гарантирам", каза държавният глава.

Президентът отново заяви, че ще разпусне 46-ото Народно събрание след като се актуализира държавният бюджет и се приемат "някои важни законопроекти", както и че през тази седмица ще разговаря с представители на ЦИК за възможностите за провеждане на избори 2 в 1.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх