Борисов от Германия: КТБ беше умишлено съборена от Орешарски, Чобанов и Искров

Offnews Последна промяна на 15 декември 2014 в 11:50 12301 13

Печалба за България от транзитни такси от газопровода "Южен поток" няма да има. Това е казал премиерът Бойко Борисов пред българи в Германия. 

Той заявил още, че договорите за проекта били съзнателно крити, но след като новото българско правителство се е запознало с всичко договорено станало ясно, че приходите от косвена дейност биха били по-големи от транзитните такси.

Бойко Борисов каза още, че ще постави въпроса за Северния и Южния газов коридор пред германския канцлер и ще настоява за ясна позиция на Европейския съюз по казуса около „Южен поток“.

Пред българската общност премиерът Борисов заяви, че на срещата си с канцлера Меркел се надява Германия да заяви своята готовност да помогне на страната ни за преодоляване на натрупаните негативи по време на предишното управление. „КТБ беше умишлено съборена от предишното правителство. Орешарски, Чобанов и Искров са хората, които предизвикаха и допуснаха фалита на банката“, добави Борисов. „Затова чрез Гаранционния фонд сега ние започнахме да изплащаме парите на хората. 2 милиарда отидоха там, за да може хората да си получат парите. Освен това 4 милиарда лева вече са задълженията на НЕК. В същото време стоят и чакат милиони левове неплатени договори на общините. И докато при нас четири години икономическата ни политика беше давана като пример от Берлин пред цяла Европа и света, само за последната една година правителството на Орешарски доведе България до рекордни дългове и фалити. Това е равносметката от експеримента Орешарски”, каза още Бойко Борисов.

Борисов е на официално посещение в Берлин, където ще разговаря с канцлера Ангела Меркел, с председателя на Бундестага Норберт Ламерт и ще проведе работни срещи. Заедно с него в Германия са вицепремиерите Меглена Кунева, Томислав Дончев и Ивайло Калфин, председателят на парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ Цветан Цветанов и съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.12 2014 в 17:08

off-чо,нали знаеш,че "у нас свестните считат за луди...",а мутрите са на почит и си ги избирате в управлението на държавата,те докарват монополите и мафията в икономиката и в живота ни,после псувате,после /като че ли сте получили амнезия за мутренското управление/пак мутрите си избирате...и така до края на света...

15.12 2014 в 15:40

Газ ще идва от... ШИСТОВИТЕ НАХОДИЩА, много ясно... Дадени на АМЕРИКАНСКИ фирми... ;)

15.12 2014 в 15:22

А колкото до "уважаемия" г-н Борисов наистина се надявам този път да спази поне част от етикета при срещи на високо ниво и да не тупне Меркел по гърба, все едно са излезли да пият по бира в кварталната кръчма.

15.12 2014 в 15:10

До off
Нещастнико мизерен, това, което Костов е направил за тази държавица още дълго време няма да се намери някой, който да го постигне.

15.12 2014 в 14:27

чесън
"правов ред, свободен пазар и ненамеса на държавата в икономиката" - а как ще разпределят социалистите, псевдо националистите и етническите "защитници" ?

15.12 2014 в 14:01

до todor:
Газ ще идва от на майка ти путката, нещастник шибан !
Да не би газ да има само в шибаната ти русия бе, копелдак продажен ?!

15.12 2014 в 13:24

чакаме развитието на поредната пожарникарска простотия - газовия хъб до Варна с пари на ЕС.
от къде ще идва газа ?
от банкя ли ?
или от сирищник ?

15.12 2014 в 13:10

OFF ти лъжата я нямаш за нищо или толкова ти е багажа

15.12 2014 в 13:06

От Костов, през комунистите, ДПС, чак ГЕРБ - всички имат принос знаете ли защо?
Защото всички те работят за т.нар. приятелски капитализъм, за обвързване на бизнес и политическа власт.
Това е моделът, който се прилага и в Русия, и в Турция.
И е пагубен.
За да проработи капитализмът и да донесе благоденствие са необходими само осигуряване на правов ред, свободен пазар и ненамеса на държавата в икономиката. Нищо друго. Кое от трите някога сме имали?

15.12 2014 в 12:45

@Лоли ами да кажем че командира даде начална скорост с първия милиард на КТБ и при всяко следващо правителство банката пирамида е удвоявала размера си. Това е ясно защо - ако е пирамида и трябва да расте експоненциялно, за да поддържа илюзията, че е нормална банка.....ама след 6 милиарда няма накъде да расте в България и се сгромоляса. Просто нямаше от къде да откраднат още 6 милиарда.

Да лошо е, че Борисов и компания не спряха банката 2009-а, когато е била само 4 милиарда.

За затвора е най-вече г-н Костов защото той е установил тая схема - банка пирамида в която има много държвни пари за парван. Последващите е малко под въпрос, щото схемата е работила и отстрани не е изглеждала много зле, дори напротив...