Борисов: Няма разногласие по демилитаризацията на Черно море

OFFNews - Бургас 15 юли 2016 в 10:31 3481 11

Снимка Фейсбук

Когато говорим за демилитаризация на Черно море, осъзнаваме, че това е бавен и труден процес, коментира в Бургас премиерът Бойко Борисов. Той посочи, че ще иска Черно море да бъде зона на транспортни коридори, на добив на газ и нефт и на туризъм. Борисов отрече да има разминаване между неговата теза и тази на военния министър:

Ние нямаме никакво разминаване, защото, за да няма разминаване, взехме решение на Министерски съвет, което той отстоява във Варшава. Когато в света, все повече хора, сили, политици, продължават да настояват за увеличаване на ударите и военните действия, аз считам, че това не носи успех“, смята Борисов.

Той посочи, че първата цел на демилитаризацията е да се намали струпването на оръжия.

Колкото повече едните казват струпваме оръжия за отбрана, другите военни застават срещу тях и казват „трябва да се въоръжаваме и ние, щото виждате какво става отатък. Сиреч, когато Руската федерация докара нова подводница в Черно море, НАТО веднага казва – ама и ние трябва да докараме. И обратното. Ако можем ние да постигнем, Черно море да го изключим от тези зони на конфликти. Със всички държави. Политическият процес трябва да постигне такъв резултат, за да не изправяме момчетата си едни срещу други“, коментира Борисов.

И с днешното занятие, искаме да покажем, че отбранителната способност на армията, на службите за сигурност, могат да служат не само за военни операции, каза Борисов, който наблюдава военноморското учение с международно участие "БРИЗ 2016". Той посочи, че България е пионер в някои области и даде за пример борбата с контрабандата, с нелегалния трафик, с тероризма.

Много от световните политици, явно не искат да си извлекат поука, коментира в Бургас премиерът Бойко Борисов, който изказа отново съболезнования към близките на загиналите и пострадалите при атентата.

Когато има един такъв тежък акт, който да ти покоси собственото население. Вече тероризмът става толкова брутален. Защото, ако е насочен срещу държавен глава, премиер, министър, военни полиция, това го има в играта. Но, когато атакуваш абсолютно невинни хора, излезли със семействата, радват се, национален празник. И да погубиш толкова животи. Но това не е еднопосочно. Франсоа Оланд завършва с „Продължаваме ударите в Ирак и Сирия“. Но там също, тия удари, когато се нанасят от въздуха, взимат невинни човешки жертви. И то – милиони. И тука започва една надпревара във въоръжаване, в мерки, но всъщност, всичките са такива, че генерират все повече смърт, разрушения, човешки трагедии“, обобщи Борисов.

Премиерът посочи, че това „което направихме“ в Либия, Сирия, Ирак и Афганистан е генерирало тероризъм, който се е пренесъл в Европа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

8

Red or Dead

15.07 2016 в 17:54

“““ИРАН ПРИЗВАЛ ИНДИЮ, КИТАЙ И РФ К СОЮЗУ ПРОТИВ НАТО““

http://sobytiyavmire.com/blog/43242398434/Iran-prizval-Indiyu,-Kitay-i-RF-k-soyuzu-protiv-NATO


Както биха казали братушките....началось......
Аз като се замисля, ами ние май пак заложихме на грешната кобила.....



12201

6

nali

15.07 2016 в 14:49

Бойко вместо да пъчи гърди и да се прави на миротворец да вземе да заяви това пред другите дъжави, пред НАТО и ЕС, не само да се оплаква пред медийте.
Но всички знаем какво ще стане тогава, ще каже, че голамите началници не позволили.
 
X

Да помогнем на украинските деца!