Quantcast

Борисов: Няма конфликт в здравеопазването, налагаме повече контрол

OFFNews Последна промяна на 07 април 2016 в 15:59 2020 2

В здравеопазването няма конфликт, но страните трябва да си говорят повече. Това заяви премиерът Бойко Борисов на страницата си във Facebook.

Изявлението му идва ден след националния протест на лекарите, на който над 1000 медици поискаха оставката на здравния министър Петър Москов. 

Правителството се опитва да наложи повече контрол върху дейностите в сферата на здравеопазването заради недобрата отчетност в сектора, което бе посочено като проблем от всички политически партии година и половина преди изборите, категоричен е Борисов.

Допринесли сме за разрешаването на редица проблеми в здравеопазването – над 300 млн. лв. дадохме за нова медицинска апаратура, Спешната помощ беше зле – 20 млн. лв. допълнително дадохме и там, допълва той.

Борисов казва още, че лекарите искат по-добро заплащане, което може да дойде от спестените пари от източването на болниците и Здравната каса.

В края на предишния мандат бяхме оставили ВМА без задължения, а само за година и половина станаха 120 млн. лв. задълженията. В настоящия момент нещата вървят добре и задълженията там са под 20 млн. лв. Милиони изтичат по този начин, подчерта Борисов, като не пропусна и да честити професионалния празник на лекарите, медицинските сестри, санитарите и техните пациенти.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.04 2016 в 19:50

Нямаше днес много заглавия за Професионалния празник на българските лекари.Сутринта,вече наложилата се ТВ "звезда-джудже"д-р Москов,даже не спомена нещо като поздрав.
Утре,сайтовете ще бълват"новини"за Празника на циганите.Те са по-важните.
Днес аз инкасирах десетки обаждания от благодарни пациенти.Получих много цветя.И това ме трогва на всеки 7.4....Прочетох много проклятия,хули и гнойни плюнки по лекарите.На хейтърите-да ви се връща.
Някой ПР на Москов му е казал да се усмихва.И той опитва-прави гримаса,която ние наричаме risus sardonikus.

07.04 2016 в 16:42

Все повече започвам да симпатизирам на Борисов, като гледам какви некадърници има около него като реформаторите например. Не се виждат в РБ, че не са допринесли нищо за държавата, но претенциите им са до небесата...