Борисов: Няма конфликт в здравеопазването, налагаме повече контрол

OFFNews 07 април 2016 в 15:59 2555 2

В здравеопазването няма конфликт, но страните трябва да си говорят повече. Това заяви премиерът Бойко Борисов на страницата си във Facebook.

Изявлението му идва ден след националния протест на лекарите, на който над 1000 медици поискаха оставката на здравния министър Петър Москов. 

Правителството се опитва да наложи повече контрол върху дейностите в сферата на здравеопазването заради недобрата отчетност в сектора, което бе посочено като проблем от всички политически партии година и половина преди изборите, категоричен е Борисов.

Допринесли сме за разрешаването на редица проблеми в здравеопазването – над 300 млн. лв. дадохме за нова медицинска апаратура, Спешната помощ беше зле – 20 млн. лв. допълнително дадохме и там, допълва той.

Борисов казва още, че лекарите искат по-добро заплащане, което може да дойде от спестените пари от източването на болниците и Здравната каса.

В края на предишния мандат бяхме оставили ВМА без задължения, а само за година и половина станаха 120 млн. лв. задълженията. В настоящия момент нещата вървят добре и задълженията там са под 20 млн. лв. Милиони изтичат по този начин, подчерта Борисов, като не пропусна и да честити професионалния празник на лекарите, медицинските сестри, санитарите и техните пациенти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!