Борисов не е победил Макрон, а грижливо го е завил с одеяло и е преговарял

OFFNews 04 юни 2018 в 21:47 9769 1

Не съм съгласен, че сме победили президента Макрон. Когато бяха в София, до два и половина през нощта с президента Макрон и с канцлера Меркел сме обсъждали тази тема: кое ни притеснява и какви загуби ще понесем.

Така премиерът Борисов коментира днешното гласуване в Комисията по транспорт на Европарламентa, с което бяха  удовлетворени исканията на българските превозвачи. Изказването си Борисов направи на Летище София, след завръщане от посещение в Албания.

В нашето голямо европейско семейство не стават нещата с чукане по масата и с изхвърляне какво ще стане и какво няма да стане. Начинът, по който се гарантира успех, това е диалогът, убеждението, работата, заяви премиерът.

Ако някой си мисли, че може да пребори Франция, Германия, Австрия, Холандия заедно, значи е наивник на средна възраст, констатира той.

Президентът Макрон, близо два часа и половина в студа, даже с едни одеяла ги завихме, накрая каза: Добре, ама все пак вашите шофьори трябва да живеят при по-човешки условия. Съгласен ли си с това? Аз му казах: Да, съгласен съм, разказа Борисов.

Той отбеляза, че всички европейски депутати са положили максимални усилия да привлекат хора, които да ни подкрепят в комисията.

Не мога да пропусна и Жан-Клод Юнкер и еврокомисарят по транспорт, които, когато ги поканихме, на мига дойдоха в София, срещнаха се с превозвачите, каза още премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

05.06 2018 в 09:34

Добре, ама все пак вашите шофьори трябва да живеят при по-човешки условия. Не думай, ще вземат шефовете им да фалират - човешкият труд е скъп, скотският е по- по джоба на булгаристанския чорбаджия.