Тираджиите искат да излезем от ЕС, ако бъде ударен бизнесът им

OFFNews 04 юни 2018 в 14:51 9638 3

Снимка БГНЕС

Родните тираджии ще настояват за излизането на България от ЕС, ако бъдат гласувани предложенията на френския президент Еманюел Макрон, които ги задължават шофьорите да спят в хотели и да се връщат у нас веднъж на всеки две седмици.

"Днес с целия български транспортен бранш информирахме министъра, че ако тези мерки, предложени от ЕК, бъдат приети в този вид, на българския транспортен бизнес няма да му остане нищо друго освен да инициира референдум за излизане на България от ЕС. Ние ще бъдем принудени да работим против правилата, с които предварително ще бъдем обречени на фалит", заяви пред БНР Йордан Арабаджиев от Съюза на превозвачите след срещата с транспортния министър.

Според него предложенията за компромисни текстове от българска страна не се приемат от Франция, Германия, Белгия и Холандия и въпреки всички компромиси се отива към приемане на рестриктивни мерки без оглед на мнението на голяма част от държавите в ЕС.

"Не е нормално да се търси подход, при който един бизнес да бъде изхвърлен чрез административни мерки", уточни той.

Арабаджиев посочи, че евродепутатът Ангел Джамбазки е инициирал действия за провеждане на протест в Брюксел.

В 17 часа българско време да бъдат гласувани мерките в ЕК. Евродепутатът Андрей Новаков заяви, че е направено всичко възможно:

„Буквално всичко възможно, което можеше да се направи е направено. Буквално с всеки един колега, включително и с тези, които са абсолютно непреклонни спрямо тяхната позиция, им е отделено достатъчно внимание. Единствената дума, която описва това, което се случва е ЕП е опълчение. Всичко се променя постоянно. Първоначално имахме пълната подкрепа на колегите от Централна Европа. Сега се наблюдава разколебаване. Имаме проблеми и с позицията на колегите от Италия, тъй като явно политическата нестабилност в страната им пречи да координират своите позиции“.

Новакове категоричен, че, ако бъдат приети мерките, предложени от Еманюел Макрон, това ще бъде катастрофа за българския бизнес:

"Ако минем на вариант Б, това означава, че трябва да блокираме досието в Съвета, така че неговото прилагане да отнеме толкова време, че да изтече мандатът на Комисията".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12359

3

kibrito

05.06 2018 в 02:45

Тираджиите да не би да искат пак да станат таксиджии и да висят по спирките? Разбира се че е глупаво да се връщат на всеки 3 седмици или да спят в хотели, но да излизаме от ЕС заради глупави предложения...хайде по сериозно

5863

2

Babaliuga

04.06 2018 в 17:17

И после къде ще си карат ? В България ли ? Тези хора акъл имат ли или просто се правят че имат ?

10571

1

Hissarion

04.06 2018 в 15:46

Направо да ги заплашим, че няма да усвояваме повече еврофондове.
 
X

Подкастът на OFFNews