Борисов: Народът каза ''да'' на ГЕРБ, но ''не'' да управляваме сами. Или ПП не са ни разбрали за преговорите, или се правят, че не са

OFFNews 07 октомври 2022 в 13:24 10119 18

Бойко Борисов

Снимка Facebook

Бойко Борисов във Вълчи дол

От всичко, което сътвориха, това им е най-добрият вариант. Само че не са разбрали - ние нито предлагаме коалиция, нито каквото и да е форма на общуване извън това, което е полезно за държавата. Или не са ни разбрали, или се правят, че не са. 

Това заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който беше на посещение във варненската община Вълчи дол. Думите му бяха заради отказа на "Продължаваме промяната" да преговаря с ГЕРБ за съставяне на правителство, заявен по-рано днес.

"Излъчихме само двама в преговорния екип - президента Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) и бившия министър на външните работи Соломон Паси, за да оставим вратата отворена и всеки да излъчи свой човек. Нормално е след избори всички да сме в различни настроения. Народът каза "да" на ГЕРБ, но не каза да управляваме сами. За "Възраждане" - те имат своите достойнства, но ние, за разлика от Кирил и Асен, които твърдят, че нямало значение какво мислят посолствата, се съобразяваме с партньорите си и в Брюксел и Вашингтон - ЕС и НАТО, а за тях тема №1 е войната в Украйна. Другото са празни приказки", добави Борисов. 

Според него те (от ПП - бел. ред.) много "увъртат" за войната в Украйна. "Затова излъчихме екип. Вторият важен въпрос е диверсификацията на ядреното гориво, петрола, газа и въвеждането на ясни срокове и договори. Стана ясно от служебното правителство, че танкери не са договаряни, иначе вече щеше да ги има", каза още той. 

Той коментира и поисканите оферти от служебния кабинет за 10 изтребителя "Грипен". Според Борисов не можем да се сърдим на президента Румен Радев, защото е летец и "сигурно си има предпочитания за марката". 

"Продължавам да считам, че някоя сутрин можем да се събудим с тежка катастрофа в региона - Запорожие. И тогава много бързо всички ще забравят какво сме се обиждали. Ако трябва да се заяждаме, както ни отива и на тях, и на нас, все пак да ги предупредя, че предизборната кампания свърши и можем да четем цифрите. Когато говори за 3% дефицит Асен Василев, но в същото време държавата реже всички капитални разходи и спести от тях 6 млрд. лева, ще отиде на 4%. В края на годината нищо друго не трябва да се прави, за да слезем на три процента", заяви бившият премиер. 

По думите на Борисов от "Продължаваме промяната" се къпят в медиен комфорт и затова никой журналист не е направил "елементарната сметка".

"Петков казва, че не могат да направят общо парламентарна група с "Демократична България", защото било подмяна на изборите - значи и те поумняват, защото само до преди два месеца той по лабораториите пазаруваше депутатите на "Има такъв народ". Аз не исках предсрочни избори. Коалицията им се разруши, защото не можаха да си разделят парите", твърди той.

Според Борисов от "Продължаваме промяната" са привилегировани и защото техните брифинги се "излъчват директно от медиите": "Не знам защо после медиите се сърдят на "Възраждане".

"Не подкрепям тезата на "Възраждане" за "Америка за България" и медиите на Прокопиев. Аз съм против да се сатанизират хора, медии и да се обявяват за този или онзи. В случая те го правят същото. Поуките трябва да са за всички", коментира лидерът на ГЕРБ.

В БТА в сряда лидерът на "Възраждане" поиска репортерите на Дневник, Капитал, Медиапул" и "Клуб Z" да напуснат залата, тъй като според него служат на чужди държави. Той заговори и за закон за обявяване на чуждестранните агенти в медиите "по американски модел".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1035

18

Niko Kolev

07.10 2022 в 20:53

"Според Борисов от "Продължаваме промяната" са привилегировани и защото техните брифинги се "излъчват директно от медиите": "Не знам защо после медиите се сърдят на "Възраждане".

Отдавна повтаря, че който му вярва на ТОВА, има сериозни интелектуални дефицити.

12073

17

IvanofRumen

07.10 2022 в 20:38

Борисов или не е разбрал какво е направил с построяването на турски поток или се прави, че не е. Но вероятно се прайм на луд, както го умее най - добре.

1035

16

Niko Kolev

07.10 2022 в 20:28

Народът каза ''да'' на ГЕРБ, но ''не'' да управляваме сами.


E, па Стьопата и либералите са на тъча и чакат знак. Действай.

-1655

15

ob1

07.10 2022 в 20:21

веждичка, не е забравил, студена пот го облива от мисълта :) Но не бой се, това му е "изборът".

3650

13

ImBlack

07.10 2022 в 18:12

Народа каза да управлявате с ДПС, иZраждане и оня другия със зелените чорапи.

1730

11

Ivan

07.10 2022 в 16:28

Баце, глей сега: Преди месец-два ги отсвири от управлението. Никой сега не те пита-защо го направи? Ако циганьорите, осигурили ти проредната победа (да не забравяме 99.89% победа на кака Данче Ф. в последните за София кметски избори!!) искаха да ги управлява, и им беха дали по некой лев на ръка, просто Киро и Кокорчо (според ГЕРБ-аджийската пасмина) щеха да го гласуват,,дет'се вика -амблок! Що се правиш на улав и не разбираш за що иде реч?!?! А тя е: Крадливата и некадърна сган на ГЕРБ, след 12 години кражба и лъжа, последни наследници на манталитета на БКП, отнюдь!!! У теб баце-ни грам достойнство, ни ум! То ум нема как да ти го вкарат, освен оня от Симитли, кмето, по неговия си начин. Ама то нема да ти влезе у главЪта!