Борисов: Народът да си плати за експериментите, които допуска

Последна промяна на 19 септември 2015 в 14:35 11348 37

След 30 години чакане днес бе открита пречиствателната станция за отпадъчни води в Созопол. Съоръжението ще обслужва около 4 300 жители и близо 30 000 туристи през лятото. Проектът, който се изгражда по ОП „Околна среда”, е за над 72 млн. лв., а за неговото откриване дойдоха премиерът Бойко Борисов и екоминистърът Ивелина Василева.

Надявам се да се ускорят дейностите и в максимално кратък срок да приключи и проекта в Несебър. Това са най-големите и мащабни инвестиции”, каза Василева.

Пречиствателната станция в Лозенец се нуждае от разширение, призна екоминистърът и добави, че проблемът, който възникна през лятото в селото е бил технически.

Бе допуснато изпускане на непречистени отпадъчни води през аварийния изпускател”, добави Василева.

Премиерът Борисов посочи, че не минава седмица без откриване на пречиствателна станция.

Като видяхте какво е изтичало в морето – то за здравето на хората е било вредно. И аз като вас мога да запитам „А защо 30 г. не са го направили?”. Защо чакаха ние да дойдем, за да го направим. Тази пречиствателна станция колко време я правиха? Поне 10 години. Но сега е факт. И със софийския завод за отпадъци, който пуснахме, наказателните процедури приключват. Софийският завод е втори по хубост в Европа. Аз, като станах кмет навремето, ме водеха във Виена да цъкаме с език как имали завод за отпадъци. Сега нашият е в пъти по-добър”, каза Бойко Борисов.

Той твърди, че в Европа са знаели, че година и половина - две, по времето на Орешарски, не е работено - заради „този експеримент, който се проведе в България”. Борисов се извини, че през тази година „тук – таме” е имало разливи, но призна, че не може „с боичка да ги нарисува” пречиствателните станции. Относно разширението на пътя Бургас – Слънчев бряг, премиерът отново насочи въпроса към бившето управление:

Аз щях досега да съм го направил. Ще направим пътя, той е задължителен, сега правим обхода. Но той ще е на второ място, на първо е Хемус. Защото вие тука живнахте в Бургас и региона. А нагоре – Варна и Северна България като тръгнеш да пътуваш, е просто убийство. Догодина Северна България ни е приоритет и тук, това, което съм поел като ангажимент, ще го довърша. Само мостът на Ахелой ми е 30 милиона. Защото е тресавище и трябва пилони на 100 метра да се забият. Ако не бяхме падали от власт, този път щеше да е готов. Но народът трябва да си плати за експериментите, които допуска”, каза Борисов. 

Относно проблема с бежанците, премиерът уточни, че границата ни е затворена за нелегални имигранти, а жандармерия и полиция ги държи на 40 км. от границата. Държавата ни е в непрекъсната връзка с турските власти, каза още Борисов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.09 2015 в 18:40

Извинявай,но ако знаеш за тези два сайта толкова колкото за другите неща ,които коментирахме до сега,няма смисъл да си губиш времето с писане...

22.09 2015 в 13:10

бОйко бОрисов е психопат!22:50 21 сеп 2015,

Сам/сама ли си, защото ако ти разкажа каквото знам за тези два сайта, е добре и здравословно да има близък около тебе!

Не, днес няма да стане. Днес е празник, но обещавам. Скоро.

21.09 2015 в 22:50

Между "ПИК" и "БИВОЛЪ" няма нищо общо!Пикажийте са купени и нямат грам останал морал.Те пишат и говорят абсолютни лъжи като хвалебствията са за бОрисов,стараят се да го излъскат така ,че да стане по-чистичък и от момина сълза,както би се изразил някой от народа,който НЕ гласува за него.А в "БИВОЛЪ"проверяват един сигнал 1000 пъти ,за да са сигурни,че е истина и чак тогава го публикуват.На "ПИК" им плащат за килограм лъжи,а "БИВОЛЪ"са частна,независима медия и разчитат на даренията от почтените хора,които обичат да ги четат заради ИСТИНАТА там.

21.09 2015 в 18:11

И ти извинявай, но нямам навика да чета сайтовете на двамата кръвни братя, които за пари се правят на различни! За Недялко Недялков и Асен Йорданов става дума, които са синове на Недялко Йорданов и на Иванка Джаджева. Мисля, че правя нещо по-важно и стойностно - чета бОйко бОрисов е психопат!. Надявам се, че го оценяваш!.......П.П Дано можеш да си отговориш на въпроса за приликите и разликите между ПИК и Биволь и кои са повече!

21.09 2015 в 18:01

№ 32-това ,което пиша ,е абсолютно вярно,има статистика,има документи за това!Даже кОбургота /когото също доведе ДС/,когато приемаше символично властта от Иван Костов тогава възкликна ,че "...Летвата е вдигната твърде високо!"...А на теб явно вече са успели да сменят "ЧПА" в главата ти...Аз наистина съм пристрастена,но не към човека Костов,а към ИСТИНАТА за него,която истина се мъчат да изопачават и унищожават вече повече от 15 години!

21.09 2015 в 18:00

№ 32-това ,което пиша ,е абсолютно вярно,има статистика,има документи за това!Даже кОбургота /когото също доведе ДС/,когато приемаше символично властта от Иван Костов тогава възкликна ,че "...Летвата е вдигната твърде високо!"...А на теб явно вече са успели да сменят "ЧПА" в главата ти...Аз наистина съм пристрастена,но не към човека Костов,а към ИСТИНАТА за него,която истина се мъчат да изопачават и унищожават вече повече от 15 години!

21.09 2015 в 17:50

Истинският Гонзо има повече мозъчни клетки! Такава глупост само пристрастен костовист може да измисли и да разпространява без страх от подигравки. И ето как животът веднага ми дава и нов пример колко съм права. Защото идва кой? Как кой? Идва бОйко бОрисов е психопат!, бе! Нищо от написаното, под номер 30, не е вярно. Да си призная такъв тип зависими хора са ми интересни, но донякъде. Пристрастяването и вманиачаването им обаче ми идва много. Очевидно в живота ги държи това, че вярват на митовете и легендите за Иван Костов и ще им вярват до смърт! Такава вяра съм виждала само във великата и непобедима военна мощ на СССР! Щом някой може да твърди, че ГЕРБ са "надули" КТБ и вместо да я източат, както би направил всеки бандит и турбо крадец, били оставили парите друг да ги открадне, а те били имали друг план и други цели!! - това е драгалевска шизофрения. Нито медицината, нито обществото могат да помогнат! Само Господ!

21.09 2015 в 17:48

№ 28-извинявай,че се връщам на темата,но пропуснах нещо важно-при Костов започнаха строежа на магистрала "Тракия" и построиха от нея първите 80 км.Само,че тогава нямаше европейски пари,а трябваше да се заделят пари от бюджета на едва възстановената ни държава.А по същото това време,големият "строител" на магистрали бОйко бОрисов беше още с "аверите" си в подземния свят и не строеше ,а вредеше на държавата, като създаваше фирми за контрабандно производство на цигари и се занимаваше усърдно с трафик на кокаин и амфетамини...и накрая не чети "ПИК",чети "БИВОЛЪ",там поне има повече истина.

21.09 2015 в 17:07

№ 28-просто ме предизвикваш да ти отговоря...Много бързо си забравила за тотално фалиралата държава,тотално фалиралата банкова система ,абсолютно "взривената" икономика и за дълговете на социалистическите "големи" предприятия -всяко по половин милярд долара.Всичко това беше в края на 1996 година.Прибави и 550% инфлация и 3000 лв/стари/ за долар.Костов възстанови и стабилизира банковата система,възстанови икономиката и бяха създадени 660 000 фирми на малкия и среден бизнес,които бяха работещи и печеливши ,така че инфлацията в края на 2000 год.беше вече 4,5 %!Не слагай Костов при разбойниците -лешоядите на кобургота и мафиотите на бОко!

21.09 2015 в 15:00

Експеримент беше надутото с държавни пари частно КТБ. Мислещите хора знаят, че ако герб го бяха надули и източили щяха да последват НДСВ, така че предвидливо оставиха "лошите" ДПС и БСП да свършат черната работа и после се върнаха на бял кон с кредити за втори мандат. Толкова е видно, че са заедно тринките ама хайде. Слаб матрял, мутра премиер и Доган глашатай. Търпете роби нали сте роби