Борисов поиска толерантност към бежанците

OFFNews 13 септември 2015 в 14:54 5240 8

Премиерът Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов поиска толератно отношение към бежанците.

Това стана по време на конференцията на ГЕРБ в зала "Арена Армеец", където партията представя кандидатите си за кметове.

"В предишния мандат ни се случи най-тежката финансова и икономическа криза, разпаднаха се цели държави, ние успяхме и удържахме. Сега ни се случи едно от най-големите преселения на народите. Стотици хиляди хора - жени, мъже, деца, бягат от ятаган. И ние сме бягали преди няколко века".

„Вярно е, че на никой не му е приятно да му се развали комфортът, но нас са ни приемали когато сме бягали", продължи Борисов.

Той беше категоричен, че българите сме доказали своята толерантност. „Няма държава в света, която да не помни какво са направили българите за евреите. Нека не се подлагаме на криворазбрания патриотизъм и национализъм", каза още премиерът и отбеляза, че няколко поколения сирийци, няколко поколения пакистанци живеят добре у нас.

По думите му България пази границите си добре от трафиканти и от нелегалните имигранти.

„Нека позицията на ГЕРБ бъде позиция на толерантност и на помощ. Вярвайте ми, в следващите десетилетия това ще ни се върне с благодарност - да сме цивилизована хуманна, европейска държава", добави Борисов.

Майка ми казваше "Хвърляй назад доброто, ще го намериш напред", сподели още премиерът и обясни, че борбата с тероризма е едно, а хуманното отношение друго.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews