Борисов казал на протестиращите гръцки фермери, че бокладата е пълно безобразие

ОFFNews 27 февруари 2016 в 11:16 9222 12

Премиерът Бойко Борисов е преминал границата с Гърция и се е срещнал с протестиращите фермери.

"Преди минути преминах границата с Гърция и се срещнах както с българските полицаи и митничари, така и с гръцките полицаи, митничари и фермери. Казах им, че това, което правят, е пълно безобразие и до този момент България винаги, на всички срещи на високо ниво, е подкрепяла своите гръцки приятели и съседи", написа Борисов в профила си във Facebook.

Но, ако не си решат проблемите в най-скоро време, категорично им заявих, че лично ще предприема много сериозни стъпки. Явно, че дипломацията не помага. Надявам се, че този път ще ме разберат правилно", казва още той.

Пред журналисти премиерът е заявил, че ако в рамките на два дни не приключи блокадата, вместо на извънредния Европейски съвет ще отиде на границата, за да покаже "що за съсед имаме".

"Казах им, че в рамките на два дни не приключат ли с тези безобразия, защото нямам друга квалификация – Европа ги чу, Ципрас ги чу, месец вече тормозят България и започвам да мисля, че това е насочено срещу България. Ще използвам правото си на вето на 7-ми на извънредния Европейски съвет, просто няма да отида. Ще отида на границата, аз да привлека вниманието на всички европейски колеги – що за съсед имаме. Това последно ми дойде като идея, което можем да направим за нашите превозвачи и шофьори", каза той, цитиран от "Фокус".

Борисов добави, че силно впечатление му е направило това ,че преминавайки гръцката граница, единственото , което е видял, са били само трактори, без нито един шофьор.

По време на вчерашният парламентарен контрол премиерът нарече блокадата "геноцид срещу нашите хора там"http://offnews.bg/news/Politika_8/Borisov-Ako-mi-nameriat-kashta-v-Barselona-da-ia-vzemat_624877.html. Борисов дори призна, че се чувства в безизходица и е готов да изслуша всеки, който мисли, че може да даде съвет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!