Борисов: Гарантираха, че няма да се отметнат от оставката

Нели Чолашка 17 юни 2014 в 15:11 5455 11

Бойко Борисов

"Оставката – би трябвало да се почне отзад напред от 28 септември – 12 октомври една от трите дати, която се приеме след консултации в парламента, но гарантираха, че няма да се отметнат, защото те могат да се отметнат утре пак."

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента решенията, взети на Консултативния съвет по национална сигурност при президента Росен Плевнелиев.

По думите му социалистите са признали, че предложението за вот през юли било направено "на инат и за екзотика".

Борисов поставил условието изпълнителната власт да не взема решения с дългосрочен характер и получил обещание за това.

Решено е още на председателски съвет, на който от ГЕРБ ще участва Цецка Цачева, да се изберат 10-15 закона и ратификации, по които ударно да работи този парламент.

Извънредното заседание на парламента за референдума Борисов коментира така:

„Вече имаме нова хипотеза за референдума. Ако примерно днес се гласува референдум, той до три месеца да се проведе. Това означава да се проведе до 17 септември. Договорили сме се за другите избори – да са от 28 септември до 12 октомври.

Това означава, че ако днес се вземе това решение, трябва да похарчат още 30 милиона в рамките на 2-3 седмици. Дотук ни доведе този кабинет и този парламент. Всяко нещо, което се предлага, е капан.

Неслучайно ни свикват извънредно днес. Надявам се г-н Миков да прояви разум и да се направят консултации по тази тема. Не може от трите точки само една да бъде гласувана. Нали затова искаме тези 2 милиона, които са навънка, да имат право да гласуват, да участват, да има електронно гласуване”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!