Борисов: Ако не беше експериментът "Орешарски", вече щяхме да строим „Хемус”

OFFNews 30 август 2015 в 11:48 7273 21

Премиерът Бойко Борисов

93% е усвояемостта на европейските фондове в България. Страната ни изпревари Румъния с 20% в това отношение.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на "Осмия летен университет на МГЕРБ" във Варна.

Ако не беше „експериментът Орешарски”, магистрала „Хемус” вече щеше да се строи, а не тепърва да се проектира, каза Борисов.

Намерихме точната формула за борба с корупцията и контрабандата със звената, които създадохме. Далеч съм от мисълта, че това ни е таванът. Сега ще излязат резултатите за третото тримесечие и ще видите, че приходите в бюджета продължават да растат, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Продължавайки по този начин, ще има пари не само за пенсионерите и майките, но ще запълним дупката в бюджета, която остави правителството на Орешарски. Видяхме до какво доведе експеримента „Орешарски“ в банковата система. Бяха спрени всички европейски фондове. За втори път ГЕРБ идва на власт, този път в коалиция, и европарите пак биват пускани“, каза Борисов.

Той твърди, че 2014 година е една празна година за България. „Полагаме усилия да спасим автомагистрала „Струма“, както и „Марица“ и Северната тангента на София. Ако изпуснем срока, трябва с бюджетни пари да ги правим и да върнем това, което сме взели от Европейската комисия. Абсурд е бюджетът да поеме такава тежест. Към момента се справяме добре – това е и оценката на ЕК“, твърди премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!