Борислав Сарафов уверен, че Сидеров ще бъде изправен пред съда

ОFFNews 08 февруари 2014 в 19:44 1693 13

Борислав Сарафов

Снимка БГНЕС

Борислав Сарафов

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров ще бъде съден за хулиганство заради скандалното си поведение в самолета на летище Варна, уверен е зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

 

„Разпитана е френската дипломатка, предстои да бъдат разпитани колегите на г-н Сидеров, които също са били в самолета”, обясни обвинителят в предаването "120 минути" на bTV.

Сарафов бе категоричен, че бившият зам.-председател на ДПС Христо Бисеров, който напусна всички свои държавни и политически постове ден преди да получи обвинение за пари, не е бил предупреден от прокуратурата за бъдещите действия на държавното обвинение срещу него. „В деня, в който получихме информацията, образувахме проверката срещу него”, посочи зам. главният прокурор.

По думите му, по случая с Волен Сидеров може да се очаква много по-бърза развръзка, отколкото с Христо Бисеров заради естеството на обвиненията – за хулиганство и значително по-сложната фактология при пране на пари.

„По делото срещу Бисеров сме направили запитвания до Швейцария и Македония (където бившият политик има сметки на свое има – бел. ред.), не можем да притискаме със срокове суверенни държави – изготвянето на такава проверка изисква техническо време”, обясни зам.-главният прокурор.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!