Сидеров и депутатите на "Атака" дадоха имунитетите си

OFFNews 22 януари 2014 в 09:32 17134 34

Волен Сидеров
Волен Сидеров

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров обяви в декларация, че предава декларация, с която се отказва от имунитета си. В знак на подкрепа към председателя си, депутатите от парламентарната група излязоха на трибуната и също се отказаха от имунитета си.

Атакист № 1 излезе на трибуната, за да прочете декларация. Изявлението на Сидеров бе подчертано саркастично:

Наблюдавам, че в България всичко е наред, под мъдрото ръководство на това правителство, което осигури дори топло време през януари, всичко е добре - добри нива стандарт на живот, ликвидирахме безработицата, решихме демографския въпрос, чуждите монополи са изгонени, според стъпалните класации сме на първо място човешко щастие.

Има само един-единствен проблем, който затормозява развитието на България и междудържавните отношения на България. Напоследък научавам, че заради моя имунитет, който се иска от всички медии, политици, всички възможни общественици, заради моя имунитет, който не съм го дал и не е взет от Народното събрание, нещата в България не вървят. Има една пречка и тази пречка се е прехвърлила и в ЕС. Чувам, че ЕС е пред разпадане, имало опасност да ни изключат от Евросъюза, защото аз си поддържам имунитета.

Чух и нещо по-важно - възможно е да се създадат междугалактически проблеми, тъй като разбрахме, че извънземните бавели контакта с планетата, защото Волен Сидеров бави своя имунитет.

За да предотвратят Трета световна война, да предотвратя катаклизми, давам отказ от имунитетата си.

В този момент на трибуната излязоха депутатите от парламентарната група, а зам.-председателят й Десислав Чуколов обяви по микрофона, че народните представители на "Атака" подават декларации в знак на солидарност към лидера си.

Сидеров благодари на своите "другари и съратници" за подкрепата. Отново в саркастичен тон, той призова "най-честната, най-обективната и най-безпристрастната" правораздавателна система да реагира също толкова "реактивно, рефлективно и светкавично" по всички корупционни сигнали, подадени от "Атака".

След изказването на Сидеров на трибуната излезе зам.-председателят на ПГ ГЕРБ Цецка Цачева. Тя заяви, че след думите на Сидеров е забравила дали се намира в пленарна зала или в "молитвен дом". Цачева подчерта, че пред депутатите се е разиграла сценка без каквато и да е правна стойност. Тя обясни, че демонстративният отказ от имунитет на ПГ "Атака" няма значение, защото имунитет на останалите депутати не е бил поискан.

"Искам да добавя, понеже имаше обструкции от групата на ГЕРБ, това не е нарушение на правилника. Моите колеги също връчиха заявление, с което заявяват, че се отказват от т. нар. имунитет, това не бе опит за създаване на хаос в залата, просто всеки трябва лично да подаде това заявление. Така че с това отпадат всякакви спекулации, че някой ме пази или има чадър", посочи в кулоарите на парламента Волен Сидеров.

Попитам дали ще се оттегли от ръководния си пост в комисията за борба с корупцията, Сидеров заяви: "Ако членовете на тази комисия не са съгласни да оглавявам тази комисия, трябва да си кажат".

На въпрос дали действието на групата не са юридически нонсенс, Десислав Чуколов обясни, че действията на останалите депутати от "Атака" са "морален ангажимент".

"Улисани от хилядарките, които получавате в медиите, забравяте, че има една дума, която се нарича "морал". Това е морален ангажимент, морален ангажимент, морален ангажимент, разберете го това нещо и повече недейте да правите такива спекулации, това е морален ангажимент. Призовавам всички останали народни представители да направят това. Какво означава като си дадеш така, точно на председателя заявлението - че се отказваш от тази благинка. Това означава, че по всяко време, за каквото и да е искане от прокуратурата, ние ще си дадем веднага имунитета", посочи Чуколов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!