Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Бойко се втурна да отрича думите на Орешарски

OFFNews 11 юни 2016 в 14:20 10072 22

Засегнати от оценката на Пламен Орешарски за сегашното управление, премиерът Бойко Борисов и неговият икономически министър Божидар Лукарски се втурнаха да отричат твърденията му. Те коментираха темите за приходите в хазната и за ръста на икономиката, но подминаха с мълчание много важен елемент от интервюто на Орешарски от тази сутрин - въпроса за партньорството между Бойко Борисов и Делян Пеевски.

"Това, което правим ние, е видимо. Можеш да го пипнеш. Хората да се лекуват, да се движат. И всичко това е, естествено, борбата с контрабандата, защото събрахме повече приходи в бюджета. И на докторите им казах - ако ги нямаше тези по-големи приходи в бюждета, всичко това нямаше да можем да го финансираме. Обаче виждате хората колко ни се радват - най-доброто в Югоизточна Европа", каза Борисов при откриването на многофункционален медицински комплекс „Уни Хоспитал” в Панагюрище.

Тази сутрин Орешарски заяви: "Добрите приходи сега са в резултат на мерки от моя мандат. Ако това мнозинство събираше много добре приходи, защо не го направи в първия мандат, а сега?".

След хвалбата за приходите Борисов получи директен въпрос от репортер за твърдението на Орешарски, че сме тръгнали по пътя на Гърция, включително вземайки нов заем от 1.2 милиарда лева, за да запълним дупката във Фонда за гарантиране на влоговете. Щом чу "Орешарски", Борисов прекъсна репортера:

"О, моля ви се! С един изгонен от народа премиер, едвам една година изкарал, да ми губите времето! Просто е несериозно! Считам го за обидно. Неговите лъжи съм ги слушал една година, така че какво да го коментирам? Не ми се въобще занимава с него."

Въпреки това Борисов, вече без да бъде питан, продължи да се занимава:

"По времето на Орешарски нямаше шеф на митниците. Помните ли? Изпитвах една Ваша колежка да ми каже кой е шеф на митниците. И то в национална телевизия. Не помните ли, че имаха вътрешен зам.-министър за два часа? И си го махнаха. За банките, които събориха. Помните ли репортажите си от Общинска банка в София? Искаха ли да я съборят и нея! Добре, че общината е яка."

На въпрос дали още мисли, че стрелбата по Митьо Очите е "махленска свада" Борисов отново се обиди и отказа да отговори с думите: "Не ме занимавайте с глупости". Не пропусна обаче да каже, че Димитър Желязков е "по наше време разследван, по наше време вкаран в затвора".

Накрая премиерът даде съвет на журналистите какво трябвало да съобщават в новините - за успешните българи по света.

За отричане думите на Орешарски помогна и министърът на икономиката Божидар Лукарски, който се включи не от Панагюрище, а от ефира на Дарик.

"Въпреки консервативните прогнози по отношение на износа, той отбелязва известен ръст. Така че не само вътрешното потребление е причината за това да отчетем през първото тримесечие на тази година ръст от 2,9%, което мога смело да кажа, че е повече от прогнозируемото", каза Лукарски.

Освен ръст на износа, имало увеличение на доходите и намаляване на безработицата.

Да, „първото тримесечие на тази година действително имаме спад на инвестициите", призна Лукарски, но заяви, че е оптимист - "в края на 2016 година, когато отчетем статистиката за цялата година ще имаме повишаване на ръста на инвестициите спрямо 2015”.

По-рано днес бившият премиер Орешарски заяви: "Дългът се натрупва много по-бързо, отколкото расте икономиката. Това застрашава националната сигурност. Днес правим стъпки в тази посока, посока по пътя на Гърция. За да се стопира това, трябва да има ограничаване на новите вземания, ускоряване на икономическия растеж, така че съотношението дълг–БВП да се запази и дори да започне да намалява."

Какво още каза Пламен Орешарски - вижте ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21668

23

Руслан

12.06 2016 в 09:53

Орешарски беше употребен за да спаси Станишев за европейската партия на песовете.
КОЙ каза - или избираме Пеевски или правителството пада?
КОЙ назначи Трактора в данс
Ето това е - ТОЙ.

8359

21

ОФчар

11.06 2016 в 20:59

Малко е странно човек с нисък интелектуален капацитет, съмнителна ценностна система и нисък морал, човек със спорна сексуална идентичност, човек, който е готов да се опитва да манипулира мнението на другите със всички средства: лъжи, няколко профила, изкривен рейтинг, тор, проксита, скриптове, ботове... и т.н. да хленчи тук.
Странно, жалко, тъжно и смешно!
Шимел(Тя-Мъж), нарекох те човек?!? Да почерпиш!

Нали знаеш, че + и - са без значение за нормалните хора?

Аде почвай да хленчиш! Или спри да пишеш тук ;)

Да се знае!

77927

20

El Commandante

11.06 2016 в 20:52

"Г-н Йончевъ!
Искамъ да съобщя за постояненъ рейтингъ-harassment"

Щипе те виртуално по дупето викаш?

12050

19

Biser Iliev

11.06 2016 в 20:03

Нострадамус, премиерът отговори - "И всичко това е, естествено, борбата с контрабандата, защото събрахме повече приходи в бюджета. И на докторите им казах - ако ги нямаше тези по-големи приходи в бюждета, всичко това нямаше да можем да го финансираме." Демек, Очите си плаща сам масрафа.

63994

14

Red or Dead

11.06 2016 в 15:52


http://legeekcestchic.eu/wp-content/uploads/2014/06/le-tumblr-du-jour-dites-le-avec-un-doigt4.gif

Ето така отговаряме на Бостанджиите;)
 
X

Да помогнем на украинските деца!