Близнашки внася спешно актуализацията на бюджета в парламента

OFFNews 27 октомври 2014 в 15:36 1612 0

Още днес или утре ще внесем Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет, обяви пред журналисти премиерът Георги Близнашки, преди началото на първота заседание 43-то Народно събрание.

Според служебния премиер първата точка от работата на новия парламент трябва да бъде именно актуализацията на бюджета, тъй като само на тази основа могат да се търсят решения на редица проблеми в страната. Близнашки напомни за постигнатото принципно съгласие в Националния съвет за тристранно сътрудничество, че актуализацията на бюджета е необходима и неизбежна.

„Нужно е още едно усилие, за да се стигне до правителство. Без него страната ще изпадне в изключително тежко положение. Призовавам всички политически сили към здрав разум. Колкото по-скоро имаме избрано правителство, политическо и силно, толкова по-добре“, каза още премиерът и изрази надежда да има нов кабинет до седмица или най-много до десет дни. Според Близнашки е време политическите партии да посочат кой ще управлява страната, а парламентарната демокрация да заработи в своя пълноценен вид.

Премиерът пожела успех на народните представители в 43-ия парламент и заяви, че служебното правителство до последния момент ще изпълнява функциите си. „В цялата си досегашна работа сме се придържали към закона, ще го правим и занапред“, каза в заключение Близнашки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови