Близнашки: Ваньо Танов е перфектен професионалист

OFFNews Последна промяна на 18 август 2014 в 20:03 3857 12

Георги Близнашки, служебен премиер.

„Ваньо Танов е перфектен професионалист. Ако в началото имах някакви колебания с оглед на обществените реакции, сега съм сигурен, че това е правилният избор. Положението в Агенция „Митници” е изключително тежко. Там трябва да влезе опитен човек, който познава работата и може да я свърши в най-кратки срокове".

Така служебният премиер Георги Близнашки отговори на въпрос в интервю за Нова тв ще отстрани ли Танов, или ще изчака той сам да се махне заради обществения натиск.

Обвиненията срещу новия стар шеф на митниците били "несъстоятелни", тъй като прокуратурата прекратила следствието по случая за скандалните му разговори с Бойко Борисов, станал известен като "Ало, Ваньо".

„Положението в митниците е драматично, губим огромни средства. През месец юли миналата година са задържани 3.8 милиона къса цигари. Към днешна дата за тази година са само 800 хиляди, а потреблението не е намаляло. Държавният бюджет губи огромни средства и трябва да се действа без никакво отлагане. При други обстоятелства бих търсил нов човек, но няма време за губене”, каза служебният премиер.

„Това, което той прави през първите дни, ме удовлетворява. Надявам се, че то ще даде бързи резултати”, каза още Близнашки.

Никой от хората от протестите не ме е търсил за пост в служебното правителство, взел съм няколко човека, с които бяхме рамо до рамо, но това са хора - експерти, коментира още премиерът.

Той уточни, че повечето членове на неговия кабинет са "млади хора, с добро образование, с чудесна експертиза, нови са, не са изхабени и не са партийни кандидатури. Според него с избора на министри в политика навлиза едно следващо поколение, което иска да се докаже.

Премиерът не се съгласи, че е обърнал хората от протеста срещу себе си. Според него тази теза се лансира от олигархията, който губи позиции и се опитва да "разбие крехката солидарност на протестите". 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.08 2014 в 10:28

Нали ГЕРБ трябва да събират пари за изборите. От къде, ако не от митниците?

19.08 2014 в 09:27

Близнашки и фин, министър отговарят за работата в митниците. Те назначават и уволняват, а не Сашо Диков , Пиргова и др. подобни.

19.08 2014 в 00:42

Еби му майката! Ама и какво да очакваш от Комуниста Близнашки?!
Ваньо Танов, ченгето от ДС, бивш шеф на ДАНС, после шеф на митниците, дето не хвана 2 хапчета амфетамини и други дроги; същото тъпо духаческо комунистическо парче, дето бърка ЕГН с мобилен номер, дето слуша и изпълнява повелите на партията и Вожда от Банкя - еби му майката, това са професионалистите в държавата! Момци, колкото и да ми е тъжно - май трябва да гасим лампите, че ще метем.... опс, да се измитаме......

18.08 2014 в 21:42

Близнашки имал ПОЛИТИЧЕСКИ КАБИНЕТ, че и Калин Янакиев в него!

Калин ЯнакиевТози „конституционален” тип Близ/н/ашки очевидно страда от въпиющи нереализирани комуняшки комплекси. Имал служебният премиер ПОЛИТИЧЕСКИ КАБИНЕТ, моля ви се. Служебният премиер на „експертно” правителство, обявено като такова от съпругът на Първата дама, „ирландската пастирка, иначе казано президентът Плевнелиев.

Та в този ПОЛИТИЧЕСКИ КАБИНЕТ Близнашки „взел при себе си” и фамозния мрачен тип Калин Янакиев, понеже „бяхме рамо до рамо на протестите”.
Какъв е този ПОЛИТИЧЕСКИ КАБИНЕТ и вътре ли е Цецка Цачева, Цветанов и всите знайни иветки и „жожета”, дето квичаха по площадите, докато вървяха кинтите?!
Впрочем, най-добре го коментира Любо Кольовски:
„Близашки е в кондиция. Фелацио на ПМ, младите и неопетнени герберастчета, неговите министри. Борец срещу олигархията. Реваншист. Машата на БМБ.
Това е повече от отвратително, братя и сестри. А че го търъпим тоя некадърен наглец, това си е изцяло наш въпрос. Много голям въпрос.”

18.08 2014 в 21:31

Е, нормално е да мразят Танов, той събира парите на тези дето не искат да ги дават. :) ;-) По минусите ги разбирам колко са. ;-) :P

18.08 2014 в 21:25

Ейй, тея червени боклуци ще ме накарат на сила да гласувам за Борисов..

18.08 2014 в 21:15


Bastor, li si kastor!?!?

ПЛЕШТИШ ГЛУПОСТИ!!!!!!!

БЯГАЙ ДА ЛАПАШ ПАК ШЛАНГА ПОД ВОДА!!!!!!!

БЛИЗАШКИ НЕ СТАВА И ЗА ЧЕП ЗА ЗЕЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!

ДА ИМА ТОПКИ..............АМА СА МУ НАВРЯНИ ЗДРАВО В АСПУХА .......ОТ ..........БОСТАН СУЛТАН!!!

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

18.08 2014 в 20:51

Не знам до колко е става Танов, но от първа ръка мога да кажа че нямаше толкова много малоумни държавни поръчки за източване на митниците по негово време.


До колко се влияе от Борисов сега - не знам.


Нз. какво сравнявате мравката Ореха с Близнашки.

Не е уместно.

Някакъв който излиза в сутрешния блог и на всеки въпрос отговаря с "НЕ ЗНАМ" и "ИСКАТЕ ДА ВИ ИЗЛЪЖА" няма никакво право изобщо да заема подобен пост.

Ореха кога е излизал на такова интервю?

Какъвто и да е Близнашки - има топки и отговаря директно.

Не е като тоя абсолютен ПОМИЯР и КРАДЕЦ Орешарски.

18.08 2014 в 20:47


Б Л И З А Ш К И.И.И.И.И.И.И.И.И.И.И!!!!

Н Е С Т А В А Ш!!!!!!!!!!!!!!!!


ОРЕШАРСКИ В СРАВНЕНИЕ С ТЕБ Е НАПРАВО.....ГИГАНТ!!!
18.08 2014 в 20:36

Близнашки: Ваньо Танов е перфектен професионалист


БОСТАН СУЛТАН ЛИ ТИ ГО................ПРОШЕПНА!:)))))))


ОСТАВКА..............НЕМЕДЛЕНА!!!!!!!!!