Близнашки свиква Съвета по сигурността

OFFNews Последна промяна на 23 август 2014 в 10:22 4292 3

Георги Близнашки, служебен премиер.

Спешно заседание на Съвета по сигурност към премиера Георги Близнашки ще има в сряда - 27 август.

То е по предложение на военния министър Велизар Шаламанов и трябва да обсъди позицията на България за срещата на върха на НАТО в началото на септември, съобщи "24 часа".

България все още няма национална позиция и визия как ще се развива в НАТО до 2020 г., обяснява Шаламанов на последното заседание на правителството.

Документът трябва да бъде обсъден и приет на заседанието в сряда с участието на президента Росен Плевнелиев или негов представител.

След това и МС ще трябва да го приеме изключително бързо, за да е готов за срещата в Уелс. На нея освен Плевнелиев, ще присъстват и министрите на външните работи и на отбраната Даниел Митов и Велизар Шаламанов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.08 2014 в 21:13

Тъжно ви е за червената достолепност Гоце. Ще трябва да свиквате и с по-меките й форми

23.08 2014 в 12:07

Що Оффнюс спести вчерашната тайна среща на протестна мрежа, американската посланничка и Близнашки. Май задкулисието се измества.

23.08 2014 в 10:32

България би трябвало да се сближи с Румъния, защото така ще придобиеме по-голяма тежест в ЕС. БГ и РУ имат сходни проблеми, а и Господ ни е "сложил" един до друг, търговията е също доста голяма. Гърция например все още се изживява не като балканска страна, а като нещо особено - люлка на цивилизацията. Сърбия не е в ЕС и кой знае кога ще влезе.