Близнашки: Хората не харесваха Пеевски, защото беше с неприятна външност

OFFNews 24 юни 2015 в 17:32 11581 33

Снимка БГНЕС

"Делян Пеевски беше с неприятна външност, затова не го харесваха хората".

Това заяви проф. Георги Близнашки днес пред журналисти. Преподавателят по конституционно право стигна още по-далеч, като заяви, че излязъл на улицата не заради Пеевски, а заради промените в Закона за ДАНС, които прекроили изискванията.

"Това означава политизиране на ДАНС, което е абсолютно недопустимо", мотивира новата си теза Близнашки, който през 2013 г. беше едно от лицата на протестите #ДАНСwithme - те започнаха именно като демонстрация срещу Делян Пеевски и прераснаха в искания за оставка на цялото правителство на Пламен Орешарски.

"Човек трябва да преглъща неща, дори и най-неприятните", каза Близнашки по повод решението му да приеме поканата на ДПС да бъде експерт в комисия на НС.

Миналата седмица Близнашки беше поканен да стане официален консултант в парламентарната комисия, която ще изготвя промените в Конституцията. Предложението дойде именно от партията, на която е член Пеевски - ДПС, но преподавателят прие. Ден по-късно Лютви Местан заяви, че Близнашки не е партийно предложение.

В началото на тази седмица Близнашки блесна с друго изказване - че "между ДПС и депутата Делян Пеевски не трябва да се слага знак за равенство".

Вчера пък 44-ма преподаватели от университети излязоха с позиция, в която заявиха, че не приемат поведението на Близнашки и дори смятат, че то е в противоречие с ценностите, зад които е стоял.

Те се обърнаха към бившия си съмишленик с думите: "Пожелаваме успех на проф. Близнашки в бъдещите му метаморфози".



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews