Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Бившият военен министър: В Граф Игнатиево извършиха опит за пълзящ преврат

OFFNews 25 октомври 2017 в 07:54 9522 5

Отказът на пилотите от "Граф Игнатиево" да летят е опит за пълзящ преврат, пуч, заяви бившият военен министър Николай Ненчев. 

Някой от много високо място буни летците, категоричен бе той по бТВ. Според него министърът на отбраната трябва да нареди разследване, за да се установи кой е предизвикал бунта. Полицията вече трябва да е там, даже да арестува тези хора, заяви още Ненчев. 

Той определи ситуацията като опит за извиване на ръце. Виждам елемент на организация, който на този етап изглежда: направете всичко възможно, дайте ни „Грипен”, каза Ненчев. 

По думите му ВВС са останали без изтребители заради забавянето на процедурата по закупуване на нов самолет – купуването на 10 двигателя за МиГ-29 от Русия трябвало да обезпечи преходния период: „По онова време не съм имал никакво съмнение, че ще сключим договор в края на 2016 г. за новите изтребители. Ако бяхме подписали, след година и половина – две щяхме да получим първите самолети”, обясни той. 

По думите му случилото се вече е на бюрото на Генералния секретар на НАТО. „Ако българските пилоти откажат да изпълняват задълженията си при момент на криза, ако тези хора не се почувстват добре, кой ще защитава националния суверенитет на страната?”, попита бившият министър. 

„Не смятам, че това е бойкот, моето мнение е, че това е начин да се алармира, да се поставят едни проблеми, които пряко касаят военната авиация”, коментира бившият военен летец и авиоинструктор о.р. майор Станислав Пешев.

По думите му военните, които нямат право на организирани протестни действия, и друг път демонстративно са оставали на земята – през 1992 г. и през 1995 г. Отново заради лошото състояние на ВВС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

5

ELPIDA

25.10 2017 в 21:48

Какъв "пълзящ преврат" бе, МАЛОУМНИКО ?!Престани да правиш внушения!Разкарай се!

8937

3

Fildan

25.10 2017 в 09:57

Тези летци трябва да се затворят и съдят в военен съд! А президента да спре с тези подли игрички

21061

2

рамбо

25.10 2017 в 09:11

До какво падение сме стигнали , след като такива мижитурки станаха министри на отбраната, представяйте си. Вместо да коментира как върви доенето на кравите и овцете в село Кукорево, той тръгнал да се изказва за самолети.?!

17156

1

aviatora

25.10 2017 в 08:32

Тебе боклуко мръсен, кой ти позвольва да се произнасяш по национално важни въпроси! Не са ли те вкарали още в затвора та си търсиш трибуна за изява! Крадецо мръсен!!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!