Бившият шеф на Пирогов Асен Балтов се появи на второ място в софийската листа на ГЕРБ

Георги Ангелов 11 октомври 2021 в 18:02 9389 4

Снимка Архив/БТА

Д-р Костадин Ангелов и д-р Асен Балтов (вдясно) вероятно ще бъдат колеги, депутати от ГЕРБ

Уволненият бивш шеф на Пирогов професор Асен Балтов е втори в листата на ГЕРБ за 23 МИР в София. Това се вижда от листите с кандидат депутатите на ГЕРБ-СДС, които бяха внесени в ЦИК днес. Водач на листата е лидерът на СДС Румен Христов. Трети е досегашният депутат Александър Ненков, следван от дългогодишните народни представители Александър Иванов и Димитър Главчев.

Бойко Борисов, традиционно води листата в 25 МИР. Следват го Христо Гаджев, Анна Александрова и Лъчезар Иванов, които също бяха депутати. Пети е Петър Николов, който някога беше един от “обещаващите младежи в ДСБ”, след това беше кандидат от ДБГ, от “Обединени патриоти”, а в предишния парламент стана депутат от ГЕРБ, след като Борисов се отказа от депутатското място.

Листата на ГЕРБ в 24 МИР се води от Даниел Митов. Втори е Тома Биков, следван от Евгения Алексиева, Георг Георгиев, Николай Алгафари и Валентин Радев.

Министърът на вътрешните работи по време на побоищата над протестиращи и неговият наследник на поста, по чието време се укриваха записите с насилие, са водачи на листите на ГЕРБ. Младен Маринов ще води в София-област, а Христо Терзийски - в Кюстендил.

Борисов води и в Пловдив следван от бившият кмет на града Иван Тотев, а трети е Радомир Чолаков, който в момента е председател на инициативния комитет, издигнал Анастас Герджиков за президент. На четвърта позиция е Стефан Шилев.

В Пловдив-област отново води Дани Каназирева, а втори д-р Иван Червенков. Третата си позиция в листата запазва Йордан Кръстванов, който е от квотата на СДС. На четвърта позиция е Младен Шишков.

Бившият външен министър Екатерина Захариева отново е водач в Пазарджик, а второто място пак е за Найден Шопов. Трети в листата е Димитър Гечев, а четвърти е строителният инженер Валери Вълков. На пета позиция е Лозана Василева – доктор по икономика.

В Благоевград отново първи е бившият транспортен министър Росен Желязков. Промяна обаче има при второто място – сега то е заето от ексдепутата Алексанър Мацурев, който на последния вот беше на шеста позиция в листата. През юли втори беше бившият областен управител Бисер Михайлов, който сега не е част от листата. Сега на трето място е Костадин Стойков. Отново на последно място е бившият депутат и бивш футболен съдия Стефан Апостолов, който е син на кмета на Симитли Апостол Апостолов. Той обаче вече три пъти влиза в Народното събрание с рекордни преференции.

Във Велико Търново води бившият здравен министър д-р Костадин Ангелов, който бе народен представител в последните два парламента от този регион. Втора е проф. Любомира Попова – учен и университетски преподавател. Трети е Димитър Николов – журналист, издател и бивш председател на общинския съвет в Горна Оряховица. На четвърта позиция е графичният дизайнер Георги Недев.

За пореден път Кирил Ананиев е водачът на ГЕРБ в Перник, а втори пак е Георг Георгиев. Сега трета е д-р Йорданка Александрова.

В Русе този път водач е не Красен Кралев, а Десислава Атанасова, която на предишните избори беше втора. Сега на втора позиция е професор Михаил Илиев, а на трета - областният координатор Георги Кръстев. На последните избори от Русе ГЕРБ е спечелила две депутатски места.

Изненади при първото място в Хасково няма – то отново е заето от Делян Добрев. Второто място също остава без промяна и е за д-р Георги Станков. На трето място пак е Стефан Димитров от СДС, който през април беше на неизбираемото шесто място. През юли бившите управляващи имаха две депутатски места от Хасково.

Дългогодишният депутат от ГЕРБ Даниела Дариткова е отстъпила първото мясти в Смолян на д-р Красимир Събев, който бе депутат от ГЕРБ в 44-ия парламент, когато партията успяваше да спечели два мандата в района. В последните два парламента формацията печелеше по едно място от Смолян, където мандатите са общо четири.

Нов водач ще има и в още един район - Плевен, където на 4 април и 11 юли водеше онкохирургът проф. Григор Горчев. Той отказа да влезе в последния парламент. Сега водач ще е досегашният депутат и областен координатор на партията Валери Лачовски.

Все още не са обявени пълните листи на ГЕРБ в цялата страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1414

4

Dido

12.10 2021 в 06:43

28 Септември 2021 :
"Балтов категорично отрече изобщо да влиза в политиката!"..."Политиката е работа, която трябва да вършат политиците".

Ама миризлив налъм...Жалък човечец...