"Битката е Бареков - Борисов, не я принизявайте с лицето Яне Янев"

OFFNews 30 август 2015 в 14:45 5623 11

Снимка Пресцентър ББЦ

Мой основен, персонален политически опонент е Бойко Борисов, а на ББЦ – ГЕРБ. Борисов преди година работеше като депутат. В момента аз съм евродепутат, а той министър-председател. Ще видим след една година кой къде ще е.

Това заяви Николай Бареков преди регистрацията на партията му в ЦИК.

"България без цензура" ще се бори за поне 150 000 гласа, минимум 20 общински кмета и 200 съветници. Тези гласове ще ни позволят на предсрочни парламентарни избори, каквито се очертават, да направим собствена парламентарна група, каза бившият журналист.

ББЦ отива за първи път на местни избори и за първи път сама. В режим сме на най-тежката си битка. Досега имахме два успешни вота и плеяда коалиционни партньори, от които, слава Богу, се отървахме. Сега не ми тежат на гърба и ми е леко, коментира Бареков.

Битката е Бареков - Борисов, не я принизявайте с лицето Яне Янев, призова лидерът на „България без цензура“.

Изявлението на Янев, което направи той онзи ден, е чиста проба заплаха, рекет, шантаж и търговия с влияние. Да излезеш и да обявиш, че прокуратурата има срок едва ли не до края на предизборната кампания да уволни Николай Бареков е нечувана наглост. Нямам илюзии, че Янев проявява самоинициатива, той изпълнява политическа поръчка от Министерски съвет. Този път минаха границите, ще сезирам лично главния прокурор в понеделник срещу Янев, обяви Бареков.

Бившият журналист припомни как "Янев щеше да уволнява Борисов преди четири години, а сега той го прибра в МС, за да подлайва политическите му опоненти."

Бареков каза, че основните битки на ББЦ на вота наесен ще са в големите градове – в София вече е издигната кандидатурата на Мария Календерска, във Варна ще се решава до седмица, а след 10 септември ще се обяви и кандидатът за Пловдив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!