Бареков издигна Лечков за кмет на Сливен, след като Яне Янев го подкрепи

OFFNews Последна промяна на 19 август 2015 в 17:25 2200 1

След като вчера стана ясно, че партията на Яне Янев РЗС подкрепя Йордан Лечков за кмет на Сливен, днес партията на Николай Бареков "България без цензура" заяви, че издига кандидатурата на бившия футболист.

"Държавата има нужда от промяна, от различен модел на управление, Лечков е такъв модел", обясни решението на пратията Бареков.

Бившият журналист смята, че в момента държавата продължава да се управлява по един и същи сценарий и "статукво продължава с пълна сила".

"Трите основни партии само се сменят. Сега Сливен се управлява от БСП, държавата от ГЕРБ и ДПС, но нищо не се е променило. Нужно е ново лице. Трябва да се спре това, което се случва в момента, тези коалиции в София, ГЕРБ и ДПС, които унищожиха партии – реформатори и т.н. и ги превърнаха в парцал, който прикрива срамните истории в държавата. Българският избирател е проумял и ще го покаже на вота наесен, че този стар модел трябва да се разбие и да се заложи на нов модел на управление", каза Бареков.

Лидерът на ББЦ заяви, че с Лечков имали общи виждания - борят се за финансова децентрализация, но "старите партии няма да направят тази промяна", защото "те си имат своите схеми - като спреш да слушкаш като кмет, спираш да получаваш за общината си. От това страдат хората и няма да се промени, докато ГЕРБ, ДПС и БСП управляват.

Бареков обясни, че подкрепя Лечков, защото „освен като носител на различния от статуквото модел, той е независим по дух, нужни са такива хора в управлението".

"Искаме да покажем едно ново лице в българската политика. По време на мандата му, Сливен е от първите общини в страната, които спечелиха и реализираха големи европейски проекти. Следващият кмет настина много построи, но по проекти, които 99% бяха спечелени и започнати от Лечков. Той е човек, живял дълго в чужбина, с европейски маниери. Той има право на втори шанс, всеки в политиката има право на такъв", коментира Бареков. 

Бареков изрази мнението си, че Лечков е загубил изборите през 2011 г., защото "феноменът Костинброд започна тогава".

"Аз не съм се отказал и никога няма да се откажа от това, което съм правил и казал за Костинбродската афера. Много избори бяха фалшифицирани по места, някъде се възползва ГЕРБ, на други – БСП и ДПС. Например в Пловдив г-н Тотев спечели съвсем изненадващо, а в Сливен – ген. Милев", допълни той.

Евродепутатът заяви, че "съдбата показа на Лечков, че може да е много тежко в политиката, той е станал още по-уравновесен като политик, готов е да търси баланса в общината". 

Лечков от своя страна обясни, че ББЦ има за цел да спечели 15 места в общинския съвет в Сливен, както и за победа още на първи тур.

„Всеки допуска грешки. Бях независим, но дадох си авторитета на една партия, която сега управлява, като очаквах това да се върне като помощ за града. Не се получи, загубих и много в личен план. В обществен план не съм взимал грешни решения. Срещу мен имаше политикономическа атака. В Сливен по време на моето управление работиха само местни фирма. Сега не е така и сливналии не са щастливи от това“, каза още Лечков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови