Бинев все пак оглави парламентарна подкомисия

OFFNews 16 декември 2014 в 21:56 5103 5

Снимка Булфото

Слави Бинев

Депутатът от Патриотичния фронт Слави Бинев, който подаде оставка като председател на комисията по култура след протести на интелектуалци и театрали, оглави подкомисията по усвояване на средствата от Европейския съюз.

"БСП още на първото заседание на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове заяви, че е против създаването на отделна подкомисия по европейските фондове. На това мнение бяха и повечето членове на комисията. След това - по един необясним начин - нещата се промениха и председателят Танчев настоя за такава подкомисия и решението беше прокарано миналата седмица. Четворната коалиция е стъпила на здрав и утвърден принцип - да се намери място за човека, а ако няма - да се създаде. Честито на натирения от културата Бинев - вече е горд председател на подкомисия!" - коментира днес депутатът от БСП Кристиан Вигенин. Депутатите от БСП бойкотираха заседанието.

Изборът на Бинев за председател на подкомисията е подкрепен от десет народни представители, като само представителите на Реформаторския блок са се въздържали. Той е бил единственият кандидат за поста, съобщава вестник "Сега".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови