Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Без ракия, сланина и пръжки в менюто на "Авиотряд"28

OFFNews 01 април 2015 в 13:47 5439 10

Министърът на транспорта Ивайло Московски е разпоредил на експертите си да изготвят промяна в менюто на Авиоотряд 28.

"Ще кажа да направят едно нормално меню за "Авиоотряд 28", да не дразнят хората. Но няма пък и да е другата крайност - пръжки, сланина, домашна ракия или туршия", заяви той пред журналисти преди заседание на МС.

Вчера премиерът Бойко Борисов призова да се отмени конкурса за кетъринг и да се обяви нова обществена поръчка. В предишното меню бяха изброени омари, телешки филета с бейби моркови и задушени зеленчуци, 12-годишно уиски „Джони Уокър“ черен етикет и др, а деликатесите предизвикаха бурно обществено недоволство. Обявата за обществена поръчка бе публикувана на страницата на държавния авиопревозвач преди дни. От нея стана ясно, че в рамките на 40 000 лева висшия еталон на властта ще се храни с високозвездно меню, когато пътува по въздух.

"Менюто не е съгласувано с мен, за пръв път научавам, че има такива храни в Авиоотряда. Спряхме поръчката, ще поръчаме някакви нормални неща там. Такъв кетъринг си е вървял сигурно десетки години, но са го писали примерно морски дарове, не е било разбито, и сега като е разбито се вижда, че има някакви неща, които дразнят хората. Нали не вярвате, че аз се занимавам с кетъринга на Авиоотряда, нямам представа", заяви Московски

"Ако познавате премиера, щяхте да знаете, че той яде само веднъж на ден - на вечеря. При това яде по две ябълки", каза още Московски.

"Точно заради предния ни мандат, понеже писахте глупости, че Борисов ял по два килограма фъстъци, като летял с Авиоотряда, премиерът още от началото на мандата каза, че не желае абсолютно никакъв кетъринг да ползва и не е ползвал. Дето се вика по една-две ябълки е ял, докато е летял", добави Московски.

"Не е съгласувано с мен, за пръв път научавам, че има такива храни в Авиоотряда. Спряхме поръчката, ще поръчаме някакви нормални неща там. Такъв кетъринг си е вървял сигурно десетки години, но са го писали примерно морски дарове, не е било разбито, и сега като е разбито се вижда, че има някакви неща, които дразнят хората. Нали не вярвате, че аз се занимавам с кетъринга на Авиоотряда, нямам представа", заяви Московски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!