БДЖ не предлага сериозна оферта на пътниците, само социално слаби, студенти и пенсионери се возят във влаковете

OFFNews 17 декември 2021 в 09:09 7957 0

Снимка Архив

Всички ръководители на ведомства и държавни предприятия с лоши финансови резултати и качество на работа трябва да бъдат сменени. Те дори не трябва да чакат да им се иска оставката. 

Това заяви транспортният министър Николай Събев по БНТ, като коментира освобождаването от длъжност на управителя на БДЖ "Пътнически превози" ЕООД Любен Нанов вчера. Сред мотивите за отстраняването му са и констатираните от служебния министър на транспорта Христо Алексиев нарушения в изпълнението на ремонтните програми на мотрисите и вагоните. Събев допълни, че служебният министър вече е предал цялата информация на разследващите органите и тече разследване. 

Това няма да е единственото отстраняване от длъжност. За овакантените ръководни позиции ще се търсят хора с опит и силна мотивация. 

Според Николай Събев основният проблем в БДЖ не е намалелия пътникопоток заради пандемията, а това че железниците не могат да предложат сериозна оферта на пътниците. 

БДЖ се ползва в момента основно от социално слаби, студенти и пенсионери. Останалите предпочитат да пътуват с автомобила си. Ние трябва да предложим такива условия на българския гражданин да пътува, че той да търси този вид транспорт, обясни Събев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!