ББЦ все пак получи партийната си субсидия

OFFNews Последна промяна на 29 април 2015 в 14:41 3515 3

Партията на Николай Бареков „България без цензура“ все пак получи държавна субсидия, съобщиха от Министерството на финансите.

Имаше вероятност ББЦ да остане без субсидия, след като стана ясно, че партията не е подала в Сметната палата списъка с дарителите си заедно с финансовия отчет.

От партията на Бареков тогава уточниха, че всички документи са подадени, но заради „техническо недоразумение“ списъкът не е бил отчетен. По думите им той е бил подаден в PDF формат, вместо в Excel. След това обаче грешката е коригирана.

След като стана ясно, че има проблем с документите и партията може да не получи субсидията си, Бареков обяви, че ако това се случи, ще сезира Европейската сметна палата и съда в Страсбург.

От Министерството на финансите обаче увериха, че субсидиите на всички партии за първото тримесечие на годината са преведени.

„Сметната палата уведоми с писмо министъра на финансите, че в резултат на разменена кореспонденция и срещи с политическа партия „България без цензура“, институцията приема, че е налице редовно подаден годишен финансов отчет на партията за 2014 година. С това  всички законови изисквания за превеждане на държавната субсидия на посочената партия са изпълнени“, уточниха от министерството.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.04 2015 в 16:25

Направете им субсидията 0,30 лв. Какви са тези 12,00 лева на глас, и както искат да направят задължително гласуване - доброзорно ще им даваме пари - като ще е задължително - 0,30 лева!

29.04 2015 в 15:53

Купиха си вота и сега компенсират като останалите с пари от народа.

29.04 2015 в 15:13

Абе за какво им е субсидия, вижте ги колко много "дарители" имат всичките...