ББЦ: Не сме скрили списъка с дарители, има техническа грешка

OFFNews Последна промяна на 15 април 2015 в 19:49 2919 5

Николай Бареков

След като стана ясно, че партията на Николай Бареков „България без цензура“ е подала в Сметната палата финансов отчет без списък с дарителите, от партията обявиха, че причината е в „техническо недоразумение“, а не опит да се скрият данните.

"България без цензура" е подала всички изискуеми документи за годишния си финансов отчет в Сметната палата. Техническото недоразумение с формата на списъка с дарители за Евроизбори 2014, който бе подаден в PDF формат, а не в Excel, два работни дни след установяването му вече е коригирано.

По закон годишен финансов отчет, който не отговаря на изискванията относно формата, съдържанието и начина на представянето му, както и когато не е придружен от декларация по образец, в която се съдържа списък на физическите лица, направили дарения, се смята за неподаден.

Заради това нарушение „България без цензура“ може да загуби субсидията си и може да получи глоба в размер от 5000 до 10 000 лева.

От партията на Бареков обясняват, че Сметната палата вече е направила проверка на финансирането и разходването на средствата за кампаниите на „България без цензура“, която включва и списъка с дарители.

"Отнемането на държавната субсидия на ББЦ ще се тълкува като опит за унищожаване на единствената опозиционна демократична партия, която събра половин милион гласа миналата година и събра двуцифрен резултат на първото си явяване на избори", допълват от ББЦ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.04 2015 в 10:54

В Excel-a има ли ги двете бедни жени, на които координаторът на партията беше дал пари назаем, за да ги дарят? То таблицата в Excel може да има и само един ред според мен...и ще е изчерпателна.

16.04 2015 в 06:36

Диз из недуразумейшън ту

16.04 2015 в 02:42

Този подъл суяк пак ли шикалкави? Как ли не, техническа грешка за половината от обявените им доходи!

16.04 2015 в 02:38

Партията, която "събра двуцифрен резултат на първото си явяване на на избори"... Действително, двете нули са си две цифри.

15.04 2015 в 20:23

„техническо недоразумение“!!!! Пуста тояга.
Кога ще разберем официално откъде са им парите?