Бареков за декларираните милиони: Кариерата ми е кратка, но забележителна

Ивайло Анев 22 юни 2015 в 18:38 5818 13

Евродепутатът Николай Бареков

Моята политическа кариера е кратка, но забележителна. Така евродепутатът Николай Бареков коментира пред bTV данните на Сметната палата, според които той е сред най-богатите български политици.

Преди по-малко от седмица стана ясно, че лидерът на "България без цензура" е декларирал повече от 5 милиона лева.

„Парите ми са отпреди да стана политик” -  поясни той, като допълни, че е политик, а не чиновник.

По думите му той не е най-богатият политик в страната.

Мнозина са по-богати, народът знае кои са, каза още той. Бареков подчерта, че декларира всичките си доходи и е проверяван за пет години назад от Сметната палата.

Евродепутатът отрече обвиненията, че именно той помага чрез подставени лица за разпалването на етническото напрежение в столичния квартал "Орландовци".

"Симон Милков е едно дете, което съм прибрал от Велико Търново, от години се грижа за него, на заплата в партията е. Той е чиста душа и не съм го пратил в "Орландовци", бил е там с някакви танцьори, когато е станало всичко", обясни лидерът на ББЦ.

Той беше категоричен, че има планове в сряда да направи изказване по темата с ромския въпрос от трибуната на Европейския парламент.

"Да се отнемат социалните помощи на циганските майки, пияници и проститутки"

Да се отнемат социалните помощи на циганските майки, пияници и проститутки, поиска лидерът на ББЦ.

25 години никой не се грижи за циганския етнос, подчерта Бареков и съобщи, че ББЦ ще организира кръгла маса по тази тема.

Бареков припомни "революционните идеи" на партията още от предишните избори – предложението за въвеждане на казарма като трудова и образователна повинност, както и въвеждане на образователен ценз за гласуване и за получаване на детски надбавки.

„Ние искаме всички цигани да бъдат преброени, защото едни казват, че са 300 хиляди, други – милион и 300 хиляди. Ние трябва да знаем колко са те и колко тях имат лична карта, защото като няма лична карта той е нелегален имигрант“, допълни Бареков.

„Друго, което предложихме, е образователният ценз за циганки майки, които раждат деца и взимат социални помощи. Не може държавата да им плаща за това да си купуват цигари, алкохол и да проституират. Аз съм член на най-консервативната и най-дясната партия в Европа, аз с тези лозунги миналата година взех 11%. Това, което ние казахме тогава, беше циганите да са образовани – като няма 8-и клас, няма да ражда или когато това се случи, държавата да поема грижата за детето“, предлага евродепутатът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!