Бареков твърди, че кабинет без неговата формация е обречен на провал

OFFNews 05 ноември 2014 в 18:45 7021 14

Правителство, в което не участва политическия център в лицето на БДЦ, е обречено. То ще се люшка между дясното и лявото. Дясно-лявата коалиция няма да бъде трайна, заяви пред Радио К2 лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков.

Според него Патриотичният фронт може би ще подкрепи правителството, но това ще направи бъдещият кабинет зависим не от ДПС, а от Иван Костов.

Какво прави АБВ в коалицията антиДПС, като Георги Първанов беше човекът, който връчи мандата на ДПС, за да направят Тройната коалиция. Ако с Касим Дал, Корман Исмаилов и с Първанов ще се бори управлението на ДПС в българския парламент, това е нещо комично и нещо, което е задкулисен заговор, категоричен е Бареков.

Добре е за България да има силно и добро правителство. Засега няма индикации това да се случи. Ситуацията в момента е много динамична и както каза Борисов: бомбата вече цъка. Тя е в неговите ръце – може да я обезвреди, но може и да гръмне в ръцете му. Засега вървим към втория вариант, не съм оптимист от това, което се случва, коментира бившият журналист.

Бареков каза, че постове се раздават чрез медиите и човек, който няма образование и е лидер на партия, която е събрала едва 20 хил. гласа, бива спряган за министър на поне пет министерства, дори и за министър на икономиката.

Това е абсурдно. Няма принципи, няма критерии, няма ясно изразени програми, каза лидерът на ББЦ.

Бареков обяви, че позицията на формацията му е изяснена отдавна и подкрепата на групата зависи от това какво правителство ще бъде сформирано:

Ние чакаме покана от ГЕРБ да си представят приоритетите, програмата и състава на Министерския съвет. След това ще има заседание на коалиционния съвет, председателски съвет и тогава ще сформираме нашата позиция. Но – ако нямаме подписано коалиционно споразумение с ГЕРБ и участие в управлението на България, аз не виждам вариант ние да подкрепим това правителство, защото не би следвало да носим отговорност за действията на чужди хора, заключи Бареков.

Той посочи още, че до два дни ще бъде обявена позицията на БДЦ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!